Details over Marvel Phase 3 zijn vrijgegeven

The Avengers: Infinity War banner

Als een reactie op Warner & DC Comics heeft Marvel gisteren tijdens een live event alle details vrijgegeven over zijn toekomstplannen. De Marvel Cinematic Universe zal uitgebreid worden met de personages Black Panther, Doctor Strange & Captain Marvel, terwijl Thor, Guardians of the Galaxy & Captain America een vervolg krijgen. De 3de Avengers-film zal bovendien opgesplitst worden in 2 delen en krijgt de titel The Avengers: Infinity War Part I / Part II.

Captain America: Civil War

Volgende jaar krijgen we The Avengers: Age of Ultron en Ant-Man te zien (deze behoren officieel nog tot Phase 2). Captain America: Civil War mag in 2016 Phase 3 inzetten met een verhaallijn die heel wat speculatie met zich meeneemt, gezien Spider-Man in de comics een prominente rol speelt. Krijgen we Spider-Man effectief te zien in de Marvel Cinematic Universe? Het valt af te wachten, maar gezien de matige resultaten aan de box office, zou dit wel realiteit kunnen worden. Het thema van de film zal gaan over Superhuman Registration Act, waarbij bepaalde superhelden de kant van unanimiteit nemen (Iron Man), terwijl een andere kant vindt dat ze zich als agenten moeten gedragen (Captain America). Een leuke verhaallijn waar de regisseurs & die tot hiertoe de beste Marvelfilm ooit hebben gebracht, hun tanden mogen inzetten. Onderaan een filmpje uit The Avengers: Age of Ultron die de toon van de film reeds aangeeft:


nortlU par damac1214

Doctor Strange

Verder krijgen we in 2016 een film van Doctor Strange waarbij dat bekend is gemaakt dat Benedict Cumberbatch de rol op zich zal nemen. Scott Derrickson die we kennen van The Day the Earth Stood Still, Deliver Us from Evil & The Exorcism of Emily Rose krijgt de opdracht om de magische kant van Marvel naar voor te brengen. Weinig details over de verhaallijn en de film in het algemeen tijdens dit event.

Guardians of the Galaxy 2

2017 wordt ingezet door een vervolg op het succesvolle Guardians of the Galaxy. De eigenzinnige regisseur James Gunn alsook alle castleden zijn wederom van de partij.

Thor 3

In de zomer van 2017 krijgen we een 3de film van Thor, getiteld Ragnarok. De titel refereert naar een gebeurtenis in de Noorse mythologie waarbij alle goden, monsters en reuzen het tegen elkaar opneemt in een titanenstrijd. In de mythologie is de aanzet een tweestrijd tussen de twee godenfamilies, de Asen en de Vanen. Uiteindelijk is het de vuurreus Surt die de Armageddon in gang zet door alle wezens te vernietigen. In de Civil War comics is Ragnarok een cyborg die in het leven wordt geroepen door Tony Stark (Iron Man) en Hank Pym (Ant-Man) de gedaante + krachten van Thor overneemt. Zou dit betekenen dat Thor sterft in The Avengers: Age of Ultron?

Black Panther

Het grootste nieuws kwam uit de onverwachte hoek! , de acteur gekend uit de films Draft Day & Get on zal de rol van T’Challa of Black Panther op zich nemen. Hij krijgt een gastrol in Captain America: Civil War om de plooien glad te strijken tussen Iron Man & Captain America en een volwaardige film in 2017. Black Panther is de eerste zwarte superheld in de geschiedenis en is daarom zeer populair. Zijn superkrachten zijn onder meer versterkte zintuigen, snelheid, kracht en nachtzicht zoals een panther na het eten van een special hartvormig kruid. Als hoofd van de Black Panther Cult heeft hij bovendien toegang tot heel wat middelen zoals speciale artefacten, wetenschappers & technologie. Zijn pak bestaat uit hetzelfde materiaal als Ultron, nl. vibranium. Als kers op de taart krijgen we bovendien nog een mooie poster:

Black Panther Concept Art poster

The Avengers: Infinity War

Alles komt samen in The Avengers: Infinity War, een film die in 2 delen opgezet wordt. De lang verwachte strijd tussen The Avengers met waarschijnlijk de Guardians of the Galaxy en Thanos rond de Infinity Stones barst in deze films los. Een foto met Josh Brolin als Thanos & de Infinity Gauntlet werd al vrijgegeven door Marvel en wordt een waar spectakel zoals alle Avengers-films. Tijdens de conferentie werd door duidelijk gemaakt dat de verhaallijn van de comics niet parallel zal lopen met deze verfilming.

Captain Marvel

In 2018 krijgt Carol Danvers als Captain Marvel ook een eigen solofilm. Aan superkrachten heeft ze er genoeg: bovenmenselijke kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, weerstand tegen fysieke verwondingen, manipuleren van het elektromagnetische spectrum, de gave om te vliegen tegen lichtsnelheid & een voorspellend zintuig.

Inhumans

Gezien het succes van Guardians of the Galaxy wil Marvel opnieuw een soortgelijk concept op poten zetten. Deze keer zal de superhelden groep Inhumans, een ras dat veel sterker is dan de mensheid: hun levensverwachting is gemiddeld 150 jaar, ze kunnen gemakkelijk een ton gewicht opheffen, etc. Er wordt gespeculeerd dat Scarlet Witch & Quicksilver Inhumans zijn.

Heel het overzicht van Marvel Phase 3:

6 augustus 2015: Ant-Man
6 mei 2016: Captain America: Civil War
4 november 2016: Doctor Strange
5 mei 2017: Guardians of the Galaxy 2
28 juli 2017: Thor: Ragnarok
3 november 2017: Black Panther
4 mei 2018: Avengers: Infinity War – Part I
6 juli 2018: Captain Marvel
2 november 2018: Inhumans
3 mei 2019: Avengers: Infinity War – Part II

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.