The Get Down op Netflix België review

The Get Down posterThe Get Down – Part 1 *** The Get Down – Part 2 ***

Regie: Baz Luhrmann (The Great Gatsby, Romeo + Juliet)

Met Justice Smith, Herizen F. Guardiola, Shameik Moore, Jaden Smith, Jimmy Smits, Skylan Brooks, Tremaine Brown Jr., Mamoudou Athie, Yahya Abdul-Mateen II,…

Speeltijd: 45 minuten per aflevering (piloot aflevering = 90 minuten) / 12 afleveringen (Part 1 + Part 2)

Ga kijken als je hield van The Butler & Vinyl.

Het verhaal: We volgen het leven van Ezekiel, Shao, Mylene in de Bronx van de jaren ’70 die geïnspireerd worden door de muziekkunsten van Grandmaster Flash, de grondlegger van hiphop.

... in The Get Down

Ons verdict: De werken van Baz Luhrmann zijn gekend om juweeltjes te zijn. Van wervelende glamour jurken uit de jaren ’20 in The Great Gatsby tot en artistieke decors in Romeo + Juliet of snel flanerende jurkjes in Moulin Rouge. Baz heeft ditmaal zijn tanden gestoken in de gouden jaren ’70 waarin hip hop, funk & disco geboren werden. Als je weet dat hij hier al 10 jaar mee bezig, dan kan je al wel raden hoe laat het is: de serie overtrof Netflix’ stoutste gedachten en werd duurder dan Marco Polo met 10 miljoen euro per aflevering, vergelijkbaar met series zoals Friends & Game of Thrones.

Maar het budget weerspiegelt zich niet in de kwaliteit van de productie (The Shield-showrunner Shawn Ryan ging o.m. met heel wat geld lopen vanwege het feit dat Luhrmann de productie volledig overnam). Bay Luhrmann werkt vooral de eerste aflevering tot in de puntjes uit (het is bijna een langspeelfilm van anderhalf uur), maar verder zijn de afleveringen een beetje mager te noemen. Het is duidelijk dat de andere regisseurs het met heel wat minder budget moesten doen. Maar Luhrmann zet wel de toon voor adembenemende shots in je volledig doen geloven dat je in de jaren ’70 bent. De acteerprestaties van de onbekende cast zijn OK te noemen: Enkel de jonge kopie van Paula Patton Herizen F. Guardiola overtuigt, terwijl Justice Smith & Shameik Moore wat flauw uit de hoek komen soms.

... & Justice Smith in The Get Down

Part 2 brengt niet veel nieuws, spijtig genoeg. OK, de disco-vibe & de occassionele stripreferenties zijn schattig, maar Justice Smith (Paper Towns) wordt nog steeds onterecht naar voor geschoven door de producers van de Netflix-serie, terwijl Herizen F. Guardiola (Runaway Island) nog steeds de show steelt in de show. De chemie tussen beide is ook maar wat zus & zo. Shameik Moore (Dope) als de protegé van Grandmaster Flash & Jaden Smith (The Karate Kid, After Earth) laten weliswaar wat meer haar op zijn tanden zien. De hip hop-serie mist vooral diepte en meerwaarde, hoewel we de muziek best blijven pruimen op de achtergrond.

Besluit: The Get Down heeft een aantal leuke afleveringen, maar weerspiegelt zich niet in de kwaliteit die we gewoon zijn van Netflix. Geniet vooral van de op de jaren ’70 geïnspireerde enscenering en decors in The Get Down.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “The Get Down op Netflix België review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.