Karate Kid 2010 review

Karate Kid ****

Regie: Harald Zwart (The Pink Panther 2)

Met Jaden Smith, Jackie Chan, Taraji P. Henson, Wenwen Han en een heleboel andere Aziaten.

Speeltijd: 139′

Ga kijken als je hield van material arts klassiekers zoals The Karate Kid, Bloodsport & Karate Tiger.

Het verhaal: Reboot van material arts klassieker The Karate Kid uit 1984, waarbij dat een zwarte jongen Dre Parker een leven moet maken in Shanghai, omdat zijn moeder haar werk verhuist van Detroit naar Shanghai. Dit loopt niet van een leien dakje als hij op de speelplaats en school in confrontatie komt met een Chinese jongen die veel sterker is dan hem.Ons verdict: Als kleine snotaap ben ik opgegroeid met actiefilms van grootheden zoals Jean-Claude Van Damme, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone en ga zo maar verder. Het is voor een mens zoals mij leuk om te zien dat Hollywood actieklassiekers uit de jaren ’80 in een nieuwe daglicht wilt brengen met projecten zoals The Expendables, The A-team, etc. Karate Kid is eveneens zo’n project met een interessante weerslag uit het verleden.

Dit keer is het aan de jonge knaap van Will Smith om te schitteren. Zijn blockbuster debuut kreeg je te zien in de remake van The Day The Earth Stood Still en sindsdien krijgt hij aandacht van een heel team die ervoor moet zorgen dat hij de ‘legacy’ van zijn vader op zich kan nemen. Het blijkt nu al zijn vruchten af te werpen, want de 12-jarige Jaden Smith levert formidabel werk in Karakte Kid. De chemie tussen de jonge Smith en Kungfu grootmeester Jackie Chan levert leuke shots op gecombineerd met een leuke dosis humor die we reeds gewoon zijn uit Rush Hour. Verwacht je dus maar aan ludieke gevechtscènes en grappige oneliners.

De vraag blijft nu hoe de nieuwe generatie deze film gaat omarmen. Verrassend vond ik toch de lange speeltijd van de film voor een ‘jeugdfilm’. Het begin van de film komt een beetje langdradig over, maar de magie van Jaden Smith, Jackie Chan en de geslaagde vechtchoreografie moet menig jongeling toch inspireren.

Kortom, dit is de perfecte film voor wie van de nostalgie uit de jaren ’80 houdt. Bekijk onderaan een leuke clip uit Karate Kid:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

8 thoughts on “Karate Kid 2010 review”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  Ik vond de film persoonlijk niet zo ‘grappig’. Ik vond deze namelijk net juist goed omdat Jackie Chan laat zien dat hij ook op een hoger emotioneel en dramatisch niveau kan acteren.

  Please wait...
 2. Ik heb hem voor alle duidelijkheid nog niet gezien, maar bijna 2,5u lijkt me toch echt wel vh goeie teveel voor dit soort film … .

  Please wait...
 3. Nochtans echt wel de moeite hoor Kenneth!

  Please wait...
 4. Ik heb de film ook gezien….ik was er danig van onder de indruk dat een geweldige film, zoals het orgineel al was, nóg beter kan!
  2,5 uur lijkt lang, maar je wordt zo in het verhaal meegesleept, dat de tijd voorbij vliegt. Ook leuk veel humor erin.
  Een absolute aanrader dus!

  Please wait...
 5. Heb eindelijk ook de nieuwe Karate Kid mogen ontdekken, en ik moet zeggen, aangenaam verrast. 4* vind ik er wat over, 2u20 blijft véél te lang voor een veredelde kinderfilm met een voorspelbaar verhaaltje.

  Maar anderzijds is het ook een zeer competent gemaakt remake, met uitstekende acteerprestaties van zowel Smith Jr. (dit wordt een superster als hij op het goede pad blijft, en niet aan de drugs ed geraakt zoals de meeste kindersterretjes), en vooral Jackie Chan die eindelijk toont dat hij naast acrobatische toeren uithalen, en gekke bekken trekken, ook echt kan acteren.

  Kortom: Aanrader voor jong en oud, maar hij verliest wel een * door de (te) lange speelduur. ***

  Please wait...
 6. “Te lange film”, dixit diegene die met mij al 5 films na elkaar in de cinema heeft gezien :) *lolz*

  Please wait...
 7. Dax, er is wel degelijk een verschil tussen een te lange film, en een aantal verschillende films na elkaar zien. Persoonlijk zie ik liever twee geweldige films van 90min na elkaar, dan één matige film van 2,5u. Maar bon …. .

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.