Repo Men review

Repo Men***1/2

Regie: Miguel Sapochnik

Met: Jude Law, Forest Whitaker, Liev Schreiber, Alice Braga, Carice Van Houten

Speelduur: 120′

Ga kijken als je houdt van de donkere toekomstvisie uit Minority Report en het over-the-top futurisch geweld uit Total Recall.

Het verhaal: De nabije toekomst, artificiële lichaamsdelen zijn even gemakkelijk op afbetaling te kopen als pakweg een huis en een wagen. Maar wat gebeurt wanneer je niet tijdig betaalt, en de firma die de protheses produceert hun eigendom komt terughalen … ?

Ons verdict: Het is al heel lang geleden, maar dezer dagen kan de liefhebber van R-rated actiefilms EINDELIJK nog eens genieten van een zee aan keuze in de bioscoop. Na Predators en Centurion, vervoegt nu ook deze Repo Men het rijtje van bloederige en actievolle guilty pleasures. Repo Men heeft voor alle duidelijkheid niets te maken met de ’80s cultfilm, Repo Man, dit is een volledige op zichzelf staande brok SciFi cinema die voor de verandering eens niet werd afgeleid van een comic, game of oude tv serie. Toegegeven, op het geweldige uitgangspunt na, is het allemaal niet bijster origineel, je voelt gewoon de hete adem van Philip K. Dick verfilmingen als Minority Report en Total Recall. Ook hier komt één van de helden van het ‘systeem’ in opstand tegen zijn vroegere broodheren, en zweeft de ‘waarheid’ ergens tussen droom en realiteit. Toch hebben wij zeer zeker genoten van Repo Men. De onbekende regisseur wist een kransje fijne acteurs te verzamelen die zichtbaar genieten van het hondsbrutaal geweld, en de spitante dialogen vol morbide, gitzwarte humor. Het enige echte minpunt aan Repo Men is de (te) lange speelduur waardoor hij -zeker in het midden- te vaak stilvalt. Toch bevelen wij deze film ten volle aan. Je moest al weg zijn naar het dichtsbijzijnde multipex.

Bekijk alvast de trailer van Repo Men.


Eén reactie op “Repo Men review”

  1. dat einde en u een gewetenschoppen vond ik nu niet zo goed aan deze film. liever een no brain actie film dan zo iets.

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter