The Great Gatsby Blu-Ray review

The Great Gatsby BluRay coverThe Great Gatsby *****

Regie: (Romeo + Juliet, Moulin Rouge!)

Met , Carey Mulligan, Tobey Maguire, Isla Fisher, Elizabeth Debicki, Joel Edgerton,…

Speeltijd: 142′

Ga kijken als je hield van Mad Men, Midnight in Paris en Boardwalk Empire.

Het verhaal: Nick Carraway is maar een schim van zichzelf sinds hij terug is van New York waar hij heel zijn leven gewerkt heeft. De gebroken depressieve schrijver met een alcoholprobleem wordt gevraagd door zijn psycholoog om zijn verhaal op papier te zetten. Meteen kruipen de woorden in zijn pen en vertelt hij het verhaal van een vriend waar hij niks anders dan lof over heeft. Zijn naam is Jay Gatsby…

Carey Mulligan en Leonardo DiCaprio in The Great Gatsby

Ons verdict: In het begin van dit jaar sloeg The Great Gatsby in als een bom in de fashionwereld die met zijn hipsters en bloggers al een tijdje vast zitten in ‘de jaren stillekes’. Maar The Great Gatsby is niet alleen een samenraapsel van fraaie beelden, mooie kleren en leuke effects. Nee, Baz Luhrmann toont zijn finesse in het vak door de perfecte opbouw van beeld en geluid samen te brengen met het legendarisch verhaal van F. Scott Fitzgerald. Heerlijke quotes worden op de kijker afgestuurd op een visueel verfijnde manier die op geen enkel moment weten te vervelen. The Great Gatsby is een spektakelfilm met een allure van fin de siècle die iedere fashionista in zijn boekenlade moet hebben staan.

Kortom, The Great Gatsby is één van de films van het jaar en moet je dus op BluRay bezitten. Bekijk onderaan een van de bonusfilmpjes op de BuRay versie “The Greatness of Gatsby”:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter