Franchise: Great Gatsby

Box Office update België (2013 week 20)

The Great Gatsby banner

The Great Gatsby heeft in week 20 een einde gemaakt aan de 3 week durende zegeviering van Iron Man 3 in de Belgische cinemazalen. Met een omzet van 735,5 miljoen dollar maakte de film een sterke start in zijn eerste week. Verder bleef de top 3 stabiel met Iron Man 3 op nummer 2, Mama op 3 en op 4 kwam Evil Dead nieuw binnen. The Croods zakte weg naar de 5de plaats. In Darkness was de slechtste nieuwkomer van de week met nog geen 3.000 dollar omzet.Officiële The Great Gatsby soundtrack

Officiële albumcover van The Great GatsbyVoor diegenen die het gemist hebben, recent is de soundtrack van Baz Luhrmann’s The Great Gatsby vrijgegeven op iTunes en het resultaat mag er zijn. De CD brengt je in de heerlijke twenties style met een dikke vette knipoog naar de 21ste eeuw: originele Charleston remixen, remakes van Amy Winehouse‘s Back to Black en een ton van sterren zoals JAY Z, will.i.am, Beyoncé, Lana Del Rey, André 3000, Florence + The Machine, Gotye en veel meer.
Lees verder Officiële The Great Gatsby soundtrackThe Great Gatsby trailer

Het is zover: het nieuws dat de remake van The Great Gatsby door Baz Luhrmann (Romeo + Juliet, Moulin Rouge, Australia) rond januari 2013 zal uitkomen in cinema’s over de hele wereld, sloeg in als een bom. Een heel erg decadente bom, that is. Voor diegenen die het tragische liefdesverhaal van F. Scott Fitzgerald vol hartpijn, verraad, wanhoop en verlangen tussen Daisy en Gatsby niet kennen, gaan we wat aan verbeelding overlaten en alvast deze teaser trailer voorschotelen. Het is echter zeker geen toeval dat deze parel uit de moderne literatuur (opnieuw) in filmvorm wordt gegoten net in een periode waarin the roaring twenties en art deco weer opkomen. Cast bestaat uit niemand minder dan Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan en Isla Fisher. Wordt verwacht januari 2013. Wij kunnen alvast niet wachten tot het nieuwe jaar. Preach!

Lees verder The Great Gatsby trailer