After Earth review

After Earth posterAfter Earth **

Regie: (The Last Airbender, Sixth Sense, Unbreakable)

Met , , , Zoë Kravitz,…

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van Cloverfield, 10.000 BC en John Carter.

Het verhaal: In een wereld waar de mensheid Aarde heeft verlaten en door de buitenaardse roofdieren Ursa worden uitgemoord, probeert de zonder angstheersende Cypher Raige na zijn indrukwekkende Ranger carrière met zijn zoon Kitai een band te scheppen. Ironisch genoeg wordt het wilde en mens hatende Aarde de plek waar beiden elkaar opnieuw ontmoeten en samen de sterkte hopen te vinden om hun avontuur en trauma’s uit het verleden te overleven.

Jaden Smith als held Kitai Raige in After EarthOns verdict: Regisseur is sinds The Village op zoek naar zichzelf. Met The Last Airbender zie je dat de Indische regisseur achter The Sixth Sense en Unbreakable op een missie is om een doordeweekse goed entertainende Hollywoodfilm te maken. Daar wordt hij wegens zijn reputatie steeds op afgerekend en dat gaan we bij MoviePulp ook deze keer doen. Ondanks het razend populaire duo Will en Jaden Smith (laat me hierbij verwijzen naar de prachtige perfomance op de Graham Norton Show) maakt de regisseur wederom fouten in zijn werk. Zo gaat het verhaal in het begin van de film veel te snel en leer je het universum van After Earth niet goed kennen in het begin van de film (die fout deed hij ook al met The Last Airbender). Verder kopieert hij schaamteloos factoren vanuit JJ Abrams’ Cloverfield (de Ursa lijkt wel heel hard op het monster uit deze film en ook de shots lijken soms sprekend op elkaar) en 10.000 BC (met de tijgerscène en de scènes in de wildernis in het algemeen). Het horroreffect komt tevens niet tot zijn uiting vanwege de te duidelijke en lichten beelden in After Earth. Op vlak van editing kon er dus een betere prestatie worden neergelegd. De familie Smith vond ik persoonlijk ook niet op hun beste niveau: vader Smith toont enkel zijn gezicht in de film en de jonge Jaden moet als acteur leren groeien uit de rol van jonge actieheld.

Kortom, After Earth doet het misschien goed in de Belgische cinemazalen, maar velen zullen ontgoocheld uit de zaal komen. Bekijk onderaan de clips I’m Not A Coward, Tiger en Monkey Discovery uit After Earth en oordeel zelf:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.