The Commuter Telenet Play More recensie

The Commuter ***1/2

Regie: Jaume Collet-Serra (Unknown)

Met: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Sam Neill, Jonathan Banks

Speelduur: 105′

Dit entertainend maar typisch Liam Neeson-actievehikel is nu beschikbaar op Telenet Play More.

Het verhaal: Een net ontslagen verzekeringsagent, en voormalige flik, komt in een web van intriges terecht op zijn dagelijkse pendeltrein naar huis … .

Ons verdict: Hoewel nog lang niet de allure van pakweg Scorsese en De Niro / DiCaprio of andere roemruchte regisseurs-acteurs die veelvuldig samenwerken, blijft het bondgenootschap tussen Liam Neeson en Jaume Collet-Serra entertainende cinema opleveren. Net als de voorgangers Unknown, Non-Stop en Run All Night, is The Commuter exact het soort ‘originele’ mid-budget actiethriller mét starpower, brains en ballen dat dezer dagen véél te weinig gemaakt wordt in Tinseltown. En net als die vorige is de eerste helft van de film eerder thriller dan actieknaller.

In het geval van The Commuter pakt dat goed uit. Zoals Hitchcock al wist, biedt een overvolle trein meer dan één mogelijkheid voor suspense. Het eerste uur van The Commuter is dan ook razend spannend. Net als Neeson’s personage blijft de kijker in het ongewisse. Na een paar -weinig verrassende- plottwists zakt dit echter enigszins in elkaar in de derde akte die weliswaar een paar knappe actietaferelen bevat, maar ook niets dat je nog nooit eerder hebt gezien.

Meer vertellen zou zonde zijn. The Commuter biedt genoeg (ont)spanning om je een kleine twee uur te entertainen, maar echt lang zal ie niet blijven hangen. Dat gezegd zijnde, als ze volgende keer nét iets meer tijd steken in de afwikkeling van het plot, kijken wij wel uit naar een vijfde samenwerking tussen Neeson en Collet-Serra.

 

Bekijk alvast de trailer van The Commuter.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter