Run All Night Blu-ray review

RAN coverRun All Night ****

Regie: Jaume Collet-Serra

Met: Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnamen, Common, Vincent D’Onofrio, Bruce McGill

Speelduur: 114′

 

Wederom een verrassend goede actietopper, met een zoals steeds fantastische Liam Neeson in de hoofdrol als oude bottenkraker!

Het verhaal: Jimmy Conlon is een voormalige huurdoder op de dool. Wanneer hij om zijn eigen zoon te beschermen, de zoon van zijn baas (en beste vriend) ombrengt, begint er een lange nacht waarin hij en zijn zoon worden opgejaagd door zowel de onderwereld als de NYPD …. .

liam neeson in run all night

Ons verdict: Wie nog niet is uitgekeken op Liam Neeson als actieheld op leeftijd, kan dezer dagen naar Run All Night. En het moet gezegd worden, deze derde samenwerking tussen Neeson en de Spaanse regisseur Jaume Collet-Sera (zie ook Unknown en Non-Stop) is misschien wel de beste sinds Taken de rijzige Ier omturnde van pure karakterspeler naar genre-klepper. Niet dat Run All Night ergens oprecht origineel is. Het wraakverhaaltje is in wezen al ontelbaar keer vertelt in lichtjes afwijkende versies (zie recent nog bv. John Wick). Het eerste half uur is een ode aan de ’70s grimmige misdaadthriller, het middenstuk een achtervolgingsfilm uit jaren ’80 en de climax een over-the-top geweldorgie uit de (late) jaren ’90. Maar wat Run All Night daadwerkelijk een flink stuk boven de middenmoot doet uitsteken zijn de fantastische acteurs die de prent bevolken. Met op kop Neeson die geheel anders dan in het mistroostige Taken 3 met volle overgave zijn kunnen etaleert, ook tussen de actietaferelen door. Het helpt daarbij dat hij weerwerk krijgt van de altijd geweldige Ed Harris (niemand kan een filmslechterik zoveel sympathie meegeven als hij, red.) en sterke karakterkoppen als D’Onofrio en McGill. De jonge Joel Kinnaman, zo vlak in de recente Robocop remake, verrast ook, en toont waarom hij -zeg maar- het Zweedse antwoord is op ‘onze’ Matthias Schoenaerts. De enige die verlopen loopt in de brij is rapper Common als het een huurmoordenaar die lijkt ontsnapt uit een andere veel ‘lichtere’ variant van dit soort film. Maar lang maal je daar niet om met dank aan de rotvaart, een aanhoudende suspense tot de laatste minuut en het meest inventieve camerawerk sinds -welja- John Wick. Wij hopen alvast van harte dat deze Run All Night overeind blijft tussen het blockbustergeweld van Furious 7 en The Avengers: Age of Ultron. Hij verdient het! (synopsis en recensie door Kenneth)

De Blu-ray: Het 2.40:1-HD beeld is haarscherp, met mooie kleuren en een subliem niveau van details. Het zwartniveau is top, met geen noemenswaardige onvolmaaktheden. Ook het geluid is dik in orde. De Engelse DTS-HD Master Audio 7.1-track is levendig, met waar nodig voldoende bombast en audiogeweld. Dialogen zijn helder en steevast verstaanbaar, terwijl ruis en andere ellende afwezig blijven. Op het gebied van bonusmateriaal blijft de Blu-ray helaas wat achter. Zo kan je twee bonusfilmpjes ontdekken, welke samen amper goed zijn voor 16 minuten opgepompte PR. In “Shoot All Night” ontdekken hoe fantastisch de stijl is van regisseur Jaume Collet-Serra, terwijl “Action All Night” Liam Neeson aan het woord laat over zijn recente fascinatie van actieprojecten. Hoe dan ook een must-own voor de actie- en Neeson-fans!

Bekijk hieronder nog eens een korte featurette over Run All Night.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter