The Secret Man – Mark Felt recensie

The Secret Man - Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House recensieThe Secret Man – Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House ***

Regie: Peter Landesman (Concussion)

Met Liam Neeson, Michael C. Hall, Tom Sizemore, Bruce Greenwood, Diane Lane, Kate Walsh, Maika Monroe, Marton Csokas,…

Speeltijd: 103′

Ga kijken als je hield van Snowden, The Post & J Edgar.

Het verhaal: Het verhaal van Mark Felt, de FBI-topman die onder de naam Deep Throat gekend was als klokkenluider bij journalisten zoals Bob Woodward & Carl Bernstein om het Watergate-schandaal aan het licht te brengen.

Liam Neeson als Mark Felt in The Secret Man - Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House

Ons verdict: Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House kreeg in België geen officiële release vanwege de teleurstellende box office resultaten in de Verenigde Staten, maar op iTunes kan je deze zeldzame film meepikken als The Secret Man – Mark Felt. De historische film door de regisseur achter Concussion Peter Landesman bevat misschien iets teveel dialoog en Liam Neeson moet zich wel de mindere tonen tegenover Leonardo DiCaprio die in 2012 meesterlijk J. Edgar Hoover vertolkte in J Edgar, maar The Secret Man – Mark Felt is alles behalve slecht. Het is zeker een verlichtend onderwerp die niet teveel blijft hangen op de details van het Watergate-schandaal dat president Nixon in de jaren ’70 ten onder bracht, maar eerder wat belangrijk is. Net zoals The Post is vrijheid van pers essentieel, maar ook de vrijheid van instanties zoals FBI & CIA zijn van primordiaal belang om veiligheid, maar ook democratie te garanderen in de Westerse wereld. Mark Felt was de Snowden avant la lettre die pas onlangs aan het licht kwam door het overleden van deze Amerikaanse klokkenluider. Kleine kanttekening is ook wel dat Peter Landesman geen Steven Spielberg of Oliver Stone is, dus maar goed dat The Secret Man – Mark Felt een DVD-release kreeg.

Kortom, The Secret Man – Mark Felt of Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House is misschien niet de vlotste film, het is zeker een vast de moeite waard voor het historische belang.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter