J. Edgar DVD review

J. Edgar **** 1/2

Regie: Clint Eastwood (Million Dollar Baby, Gran Torino)

Met Leonardo DiCaprio, Naomi Watts, Judi Dench, Armie Hammer, Josh Hamilton,…

Speeltijd: 137′

Ga kijken als je hield van The Aviator en The Iron Lady.

Het verhaal: De Verenigde Station anno 1919. Een bomaanval op openbare aanklager Mitchell Palmer bij het ministerie van Justitie zorgt ervoor dat Amerika de strijd aangaat met het communisme. Er wordt een speciale eenheid onder leiding van John E. Hoover aangesteld om de terroristen op te speuren en zo snel mogelijk te deporteren naar het buitenland.Ons verdict: J. Edgar Hoover is een prominent figuur in de Amerikaanse geschiedenis: voor sommigen een pioneer met zijn visie op nationale veiligheid, voor anderen een monopolist die zijn macht niet uit handen wou geven. De film van de hand van Clint Eastwood brengt met zijn ideale opbouw & structuur een verrassende kijk op zijn leven met een aantal kenmerkende historische momenten in de schijnwerper. Merendeel van het succes achter J. Edgar is te danken aan de stijl waarin Clint Eastwood de film heeft verfilmd. J. Edgar heeft veel weg qua cinematografie van Million Dollar Baby & Gran Torino en is daarom om van te smullen. Leonardo DiCaprio schittert weer met zijn geweldige acteerstijl en topt daarbij zijn acteerprestatie van de andere biografische kaskraker The Aviator.

Kortom, J. Edgar is een must-see! Huur hem nu op iTunes via deze link. Laat je overtuigen door onderaan de clips Robert Kennedy en The New Bureau te bekijken:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “J. Edgar DVD review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter