The Equalizer Blu-Ray review

BXS02516_Equalizer_BNX_BD_STD1_ST_3D_CMYK

The Equalizer – Film **** Extras ***

Regie: Antoine Fuqua (Olympus Has Fallen)

Met: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, Melissa Leo, Bill Pullman

Speelduur: 130′

Haal deze mix tussen een ouderwetse B-actieknaller en een vigilante-superheld à la The Punisher in huis op Blu-Ray en DVD vanaf 23 januari.

Het verhaal: In The Equalizer speelt Denzel Washington Robert McCall, een man met een geheimzinnig verleden. Hij woont in Boston en leidt een onopvallend bestaan. Zijn leven verandert als hij een jonge prostituee, Teri (Chloë Grace Moretz), probeert te redden. Hij komt oog in oog te staan met zeer gewelddadige Russische gangsters en mensenhandelaren die hij één voor één probeert uit te schakelen.

Meer informatie op de Facebook pagina van Sony Pictures Benelux.

Copyright: © 2014 Columbia Pictures Industries, incl and LSC Film Corporation and Village Roadshow Films North America Inc / Village Roadshow Films (bv) Limited. All rights Reserved.

Denzel Washington

Ons verdict: Alhoewel hij nog lang niet de status heeft van de allergrootsten (Nolan, Spielberg, Scott, Scorsese) werkt voormalig videoclip-regisseur Antoine Fuqua zich langzaam maar zeker op tot een geweldige vakman à la John McTiernan (Die Hard, Predator). Als je het cv van Fuqua overloopt, bespeur je misschien (nog) geen absolute klassieker (al komt Training Day aardig in de buurt, red.) maar ook nergens een misser. Van zijn ode aan John Woo -The Replacement Killers-, over het miskende spektakel epos King Arthur (check zeker de unrated cut op Blu-ray, red.) en het noodlotsdrama Brooklyn’s Finest, tot de geweldige Die-Hard-in-het-witte-huis -Olympus Has Fallen-, het zijn allemaal vakkundig gemaakte genre-kleppers. Dat is met The Equalizer niet anders.

The Equalizer is au fond een onvervalste B-film, met een simpel verhaaltje en keiharde old skool actie die beiden niet zouden misstaan in het oeuvre van (de jonge) Steven Seagal. Het verschil met met die budgetbakken-prenten is een relatief groot budget van meer dan 50 miljoen dollar, en vooral in Denzel Washington een rasacteur/actieheld die ook in de dramatische scènes weet te overtuigen (zoals bv. ook Liam Neeson in Taken, red.). Fuqua en Washington hengelen zeker naar het einde toe ook nadrukkelijk naar een franchise. Want naast roots in de actiecinema van weleer, is The Equalizer ook een superheld-van-vlees-en-bloed origine verhaal dat nog geen beetje leentjebuur heeft gespeeld bij zowel The Punisher (de meest onderschatte Marvel comic verfiming van vorig decennium, red.) als de originele Britse serie waarvan dit een héél losse remake is, én een R-rated variant op zowel MacGyver (Denzel gebruikt een hele Gamma om een leger Russische slechteriken om het hoekje te helpen, red.) en een één-mans A-Team.

The Equalizer heeft eigenlijk maar één minpunt, en dat is de overdadige speelduur van dik 2 uur. Dit soort B-actieknaller kan nooit nood hebben aan meer dan pakweg 100 minuten om zijn punt te maken, punt. Mits een iets strakkere montage, had Fuqua hiermee misschien eindelijk zijn klassieker beet. Maar hoe dan ook, The Equalizer is verplichte kost voor iedere liefhebber van actiecinema pur sang, en Denzel Washington in bad ass modus (zie ook Man on Fire, Safe House, 2 Guns, red.), en was in 2014 -terecht- dikke vette hit aan de internationale box-office.

De DVD wordt redelijk ‘kaal’ aangeleverd. Op de reguliere Blu-Ray ontdek je naast enkele aardige features (met een totale speelduur van ca. 45 minuten), ook een amusante variant op het veelal saaie audiocommentaar, genaamd Vengeance mode, waarin Fuqua en Washington individueel ingaan op de ‘kills’ van The Equalizer. De 2 disc steelbook edition zou nog een extra documentaire bieden, maar die was niet beschikbaar voor review.

Bekijk alvast de trailer van The Equalizer.Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “The Equalizer Blu-Ray review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter