Oliver Stone’s Snowden review

Snowden posterSnowden ***

Regie: Oliver Stone (Platoon, JFK, Wall Street)

Met Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Zachary Quinto, Nicolas Cage, Tom Wilkinson, Timothy Olyphant, Scott Eastwood, Edward Snowden,…

Speeltijd: 134′

Ga kijken als je hield van Mr. Robot.

Het verhaal: We volgen de carrière van de NSA-klokkenluider Edward Joseph Snowden, van zijn beginjaren bij de Special Forces tot en met zijn einde in een hotelkamer vol journalisten van The Guardian.

Joseph Gordon-Levitt in Oliver Stone's Snowden

Ons verdict: Oliver Stone is een andere grootmeester die vanaf de jaren 2000 een beetje zijn draai kwijt is. De regisseur die vaak omschreven wordt als het geweten van het Amerikaanse volk was één van de topregisseurs van de jaren ’80 & ’90 met films zoals Platoon, Natural Born Killers, JFK & Wall Street. World Trade Center, W., Wall Street 2: Money Never Sleeps & Savages werden niet hartelijk onthaald door de millenials van de jaren 2000.

Met Snowden zet Oliver Stone weliswaar terug een stap in de goede richting. De kwaliteit ontbreekt nog als je Snowden gaat vergelijken met het sterke Mr. Robot, maar vergeleken met het oeuvre van Oliver Stone in de laatste jaren is het mijlen verder. Het verhaal van Snowden is dan ook heel toegankelijk en aanstekelijk voor de grote massa. De prestatie van Joseph Gordon-Levitt konden we bovendien ten zeerste pruimen met als slagwoord ‘authenticiteit’. Hij bootst Ed Snowden formidabel na en de rest van de cast met grote namen zoals Nicolas Cage, Timothy Olyphant, Scott Eastwood & Shailene Woodley wordt volledig omvergeblazen door de 35-iger. Enkel Zachary Quinto uit Heroes & Star Trek Beyond acteert op hetzelfde niveau als Levitt. Toch verwachten we geen Oscarnominatie voor deze prestatie van Levitt, hoewel het wel dik verdiend zou zijn voor deze nog jonge acteur. Ook vonden we Levitt wel beter in films zoals Inception, The Dark Knight Rises & Looper.

Besluit: Snowden is een must-see voor de internet security freaks, privacy gurus & wanna be hackers onder ons, maar in het algemeen wou ik wachten tot je van deze film kan genieten achter de beeldbuis.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter