Star Trek Beyond in Barco Escape review

Star Trek Beyond posterStar Trek Beyond ****

Regie: Justin Lin (Fast Five)

Met Chris Pine, Zachary Quinto, Idris Elba, Zoe Saldana, Sofia Boutella, Simon Pegg, Anton Yelchin, John Cho,…

Speeltijd: 122′

Ga kijken als je hield van de vorige Star Trek-films met een vleugje Furious 6.

Het verhaal: De crew van de USS Enterprise ontmoeten op hun zoektocht doorheen het universum een nieuwe vijand (Krall) die hun wildste nachtmerries van vernieling & destructie overtreffen…

Sofia Boutella als Jaylah & Simon Pegg als Scotty

Ons verdict: Verrassend goede Amerikaanse reviews circuleerden er op het internet over deze 3de Star Trek-film met regisseur Justin Lin op de voorgrond en producent J.J. Abrams in de achtergrond (voor ons toch nog steeds verbazingwekkend hoe de fanbasis dit sociaal aanvaarde, maar kom). Dit is tenminste merkwaardig te noemen, gezien de vorige Star Trek-film vooral een hoop (geweldige) marketing was die de allure van de schitterende prequel volledig de grond in boorde. In een straatbeeld leven waar de ruimte, het heelal of het universum niet meer de buzz heeft van de jaren voor de Val van de Berlijnse Muur (OK, Elon Musk’s SpaceX krijgt nog wel veel aandacht) bevordert het kijken van ‘een film-over-de-sterren-ver-weg-van-hier’ ook niet bepaald…

Desalniettemin profiteert Star Trek van het nostalgische verlangen van een (kapitaalkrachtige) generatie die zich weigert oud te voelen. De Star Wars– en PokémonGo-gekte zijn hier een ultiem voorbeeld van! Bad Robot, het productiehuis van topproducent en -regisseur J.J. Abrams speelt hier weer mooi op in door zoals Disney’s Star Wars in te spelen op het verleden. Het volstaat om enkele schitterende nieuwe castleden toe te voegen (Idris Elba als Krall & Sofia Boutella als Jaylah leveren schitterend werk) om de bal weer aan het rollen te krijgen.

Maar Star Trek Beyond gaat zoals de titel ook aanhaalt verder. Het investeert in technologie door zijn film uit te brengen in Barco Escape (werkelijk formidabel om te volgen vanop de eerste rijen) en met meer dan 20 minuten extra footage langs de zijkant het publiek om te dompelen in zijn geweldige wereld. Een sterke zet! De gevestigde waarden Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Simon Pegg, Anton Yelchin & John Cho tonen weer maar eens waarom hun prequel-versie zo goed was, hoewel de ode aan Anton Yelchin die dit jaar verongelukte in een auto-ongeluk, iets beter kon. Regisseur Justin Lin gebruikt tot slot zijn gekende Furious 6-verhaalstructuur en dat gaat het publiek ook pruimen.

Besluit: Star Trek Beyond is de blockbuster van het jaar die eindelijk zijn naam bevestigd. Daar kunnen de DC Comics & Marvel Studios nog iets van leren.

4 gedachten op “Star Trek Beyond in Barco Escape review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter