MoviePulp

Star Trek Into Darkness review

Star Trek Into Darkness posterStar Trek Into Darkness ***

Regie: (Star Trek, Mission Impossible III, Super 8)

Met , , , , , , ,…

Speeltijd: 132′

Ga kijken als je hield van de vorige Star Trek film.

Het verhaal: Na een missie op een primitieve planeet in het Nibiru systeem waarbij Kirk Spock redde maar protocol voor de zoveelste keer negeerde, worden beiden gedegradeerd binnen Starfleet. Het Lot heeft weliswaar iets anders in petto, want door een onbekende aanslag op het geheim archief Section 31 van Starfleet komt het team weer samen om achter de terreurverdachte John Harrison te gaan op de planeet Kronos, thuisbasis van de Klingons.

Een neerstortende Starship Entreprise in Star Trek Into Darkness

Ons verdict: Regisseur J.J. Abrams is gekend voor zijn respect voor het verleden met leuke verwijzingen naar het universum van een film. Met Star Trek Into Darkness bereid Abrams zijn verdere hedendaagse verkenning in de Star Trek wereld uit door bekende figuren zoals de Klingons, Khan en Dr. Carol Marcus boven te halen. De prestaties van de nieuwkomers & zijn noemenswaardig en we zijn ook blij dat wat meer screeenplay kreeg in deze film. That being said, de opvolger van de succesvolle reboot van de legendarische serie is verre van een succes in mijn ogen. Zeker, Star Trek Into Darkness is een entertainende film boordevol actie en prachtige CGI-shots, maar het verhaal van (Mission: Impossible III & Transformers) & Damon Lindelof (Lost en Prometheus) laat te wensen over. De structuur van het verhaal en de editing van de film is te slordig: aan het einde krijg je steeds het gevoel dat de film al voorbij is terwijl er nog scènes moeten komen, het verhaal loopt te snel om de cliffhangers door te laten zinken en het is verre van het niveau dat we kenden uit J.J. Abrams’ prequel Star Trek. Bovendien begon het gemekker tussen (Kirk) en (Spock) me serieus op de zenuwen te werken.

Kortom, Star Trek Into Darkness lost de verwachtingen niet in, zelfs niet in 3D. Bekijk onderaan de clips I Allow It, We Won’t Fit, Ears Burning en een interview met J.J. Abrams, en oordeel zelf of je deze film in cinemazalen wil gaan kijken:Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

6 commentaren

 • yves on 29 mei 2013 at 15:53

  ge zeit duidelijk geen trek fan. ik vind deze de beste en is net zoals dark knight voor batman was een komplete verrassing en zeeer moeilijk te overtreffe. allee eindelijk gebruiken ze de klingons goed en zou het nog niet goed zijn.

 • Steve on 22 juli 2013 at 22:50

  Met weinig verwachtingen eindelijk ook eens in de bioscoop geraakt voor deze film en deze nagenoeg perfecte sequel blies me compleet van mijn stoel. Scenario is niets mis mee, t’is zelfs te zeggen… het gaat perfect en uitgelijnd verder waar de eerste film ophield. Het houdt mooi rekening met de originele The Wrath of Khan, wat me weer brengt op de ijzingwekkende acteerprestatie van Cumberbatch. Een man om in de gaten te houden, die samen met Alice Eve en een comeback rol voor Peter “Robocop” Weller, de rest bijna naar huis speelt. De rest is uiteraard ook niet verkeerd, met name Pine en Quinto slagen erin om hun relatie als vrienden tegen wil en dank mooi uit te breiden. De regie en montage zijn top-notch, en de climax is duizelingwekkend. Sorry Daxie, maar samen met het degelijke, maar gezien de hype toch wat teleurstellende Man of Steel, slaag je hier de bal wat mij betreft wat mis. ST2 heeft de flair, zwier en plezier dat een echte zomerblockbuster MOET hebben, en vaak helaas niet meer heeft.

 • Kenneth on 22 augustus 2013 at 8:31

  Ik ga Steve toch moeten bijtreden hoor Dax. Star Trek Into Darkness duurt idd net iets té lang (net als 90% van de hedendaagse blockbusters) maar verder is dit (net als zijn voorganger) een schoolvoorbeeld van quasi perfect escapistisch entertainment.

 • Star Trek Beyond trailer met Zoe Saldana, Chris Pine & Zachary Quinto op MoviePulp and other fiction on 15 december 2015 at 19:27

  […] haast vergeten dat J.J. Abrams met Star Trek reeds een succesvolle reboot achter de rug heeft. OK, Star Trek: Into Darkness was een beetje teleurstellend te noemen, maar de prequel van Star Trek was een schot in de roos. We […]

 • Marvel's Doctor Strange is gecast! op MoviePulp and other fiction on 19 maart 2016 at 9:05

  […] Cumberbatch die we kennen als de stem van Smaug in The Hobbit films, de ultieme villian Khan uit Star Trek: Into Darkness, Sherlock himself in de Britse serie Sherlock en het opkomende The Imitation Game haalt de […]

 • Star Trek Beyond op iTunes review op MoviePulp and other fiction on 1 december 2016 at 15:25

  […] zich af met nieuwkomers Idris Elba & Sofia Boutella in een verhaal dat uitermate beter is dan zijn voorganger. Het niveau van de eerste prequel wordt weliswaar niet gehaald, maar het Fast & Furious-gehalte […]

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.