Game of Thrones S4 review

Game of Thrones S4 'All Men Must Die' posterGame of Thrones S4 *** 1/2

Creator: David Benioff, D.B. Weiss & George R. R. Martin

Met Kit Harington, Emilia Clarke, Peter Dinklage, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau, Sophie Turner, Maisie Williams,

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van de vorige Game of Thrones seizoenen.

*** OPGELET, SPOILER ALERT ***

Het verhaal: De vloek van The Red Woman Melisandre wordt waarheid: King Joffrey wordt tijdens zijn huwelijk met Margaery Tyrell vergiftigd. Sansa Stark slaat op de vlucht dankzij de hulp van Lord Petyr Baelish, terwijl Cersei uit wraak wil dat haar broer Tyrion die getrouwd is met Sansa opdraait voor de moord van haar zoon.

Emila Clarke als Daenerys Targaryen in haar draak Drogos

Ons verdict: Het 4de seizoen van Game of Thrones was het eerste seizoen dat zo rond ging onder de mensen in België dankzij de buzz die het haalde uit de vorige seizoenen. In Amerika was Game of Thrones al langer populair dankzij de mooie naam die HBO voor zich maakte in series zoals Rome, The Wire, The Sopranos, Six Feet Under en niet te vergeten de populariteit van de verhalen door George R.R. Martin’s A Song of Ice and Fire.

Toch is dit 4de seizoen één van de minste te noemen, hoofdzakelijk door het feit dat de favoriete clan uit de serie, The Starks, op de vlucht zijn of met ander woorden minder screentime krijgen en Daenaerys Targaryen, inmens populair dankzij de sterke prestatie van Emilia Clarke, druk is om haar hoofdstad uit te bouwen. De focus ligt vooral op de Lannister-clan met zijn spanningen, achterdochtigheid, stamboom en de dood van King Joffrey uiteraard. Jon Snow daarentegen ontwikkelt zich tot de leider die hij verdient te zijn met het grote hoogtepunt van het 4de seizoen, nl. The Wildings vs. The Night’s Watch. Het is tot het 5de seizoen wachten voor de grote productiebudgetten met shots die doen terugdenken aan bioscoopfilms, hoewel de makers toch blij mogen zijn met het eindresultaat. Game of Thrones haalt een niveau waar veel televisieseries nog maar van mogen droomen.

Besluit: In vele opzichten is dit 4de seizoen een heropstart voor wat er moet komen na de voortreffelijke 3 vorige seizoenen. Fans zullen dit 4de seizoen dus als een voorsmaakje moeten zien naar meer. Toch een kleine kanttekening: de beste dialoog die Peter Dinklage als Tyrion Lannister maakt in Game of Thrones, vind je in dit 4de seizoen terug en is onderaan te bekijken in de clips uit het 4de seizoen van Game of Thrones:

2 gedachten op “Game of Thrones S4 review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter