Fast and Furious 6 review

Fast and Furious 6 posterFast and Furious 6 ***1/2

Regie: Justin Lin (Fast Five)

Met: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Luke Evans, Gina Carano, Tyrese Gibson, Ludacris, Jordana Brewster

Speelduur: 130′

Ga kijken als je houdt hersenloos spektakel, dure auto’s, moordwijven, en kale spierbundels.

Het verhaal: Toretto, O’Connor en de rest van de crew worden ingehuurd door speciaal agent Hobbs in zijn jacht naar Owen Shaw, een voormalige SAS agent die zich gespecialiseerd heeft in het stelen van high tech militair materiaal … .

Film Review The Fast And Furious 6

Ons verdict: Waar de Fast and Furious reeks midden jaren ’00 nog op zijn gat lag, is dit -vooral dankzij het succes van het geweldige Fast Five– vandaag één van dé belangrijkste franchises uit de catalogus van Universal geworden. Het tuning aspect werd ver naar achter geschoven, en de focus ligt nu resoluut op over-the-top actie aangevuld met pittige one-liners en rollende spierballen. Fast and Furious 6 bewijst dat de formule nog steeds werkt. Ondanks de (iets te) lange speelduur verveel je je geen seconde, en -mits een SERIEUZE sense of disbelief- valt je moment open van verbazing bij de ene na de andere zwaar overdreven stunt. Huisregisseur Justin Lin zet opnieuw alles snedig in beeld, puurt het maximum uit de kinderen-toegelaten-rating, en de immense cast is steeds beter op elkaar ingespeeld. Ook nieuwkomers Luke Evans en de staalharde Gina Carano vallen niet uit de toon. Alleen het verrassingseffect van de vorige F&F is verdwenen. Zeker in het eerste inleidende half uur voelt alles redelijk geforceerd aan, en besef je iets te vaak dat je naar -weliswaar goed gemaakt- bandwerk zit te kijken. En toch slagen ze erin om je met een waarlijk fantastische scène in de allerlaatste minuut om je reikhalzend te doen uitkijken naar het op stapel staande deel 7 (!). Fast and Furious 6 is hersenloos spektakel van de bovenste plank en verdient het op het grootst mogelijk scherm te worden bekeken. Vergeet alleen je verstand niet thuis te laten.

Neem alvast een kijkje achter de schermen van Fast and Furious 6.

 

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.