Sin City 2: A Dame to Kill For Steelbook Blu-Ray review

Sin City 2: A Dame to Kill for posterSin City 2: A Dame to Kill For ****

Regie: &

Met , , , , , , , , , , ,…

Speeltijd: 102′

Ga kijken als je hield van de vorige Sin City-film.

Het verhaal: Volg het verhaal van Dwight die versmacht in zijn liefde voor de verleidelijk maar donkere Ava Lord, Johnny die een verkeerd gokje in de casino waagt en Nancy die na de dood van Hartigan wraak wil nemen op senator Roarke in Basin City.

Eva Green in Sin City 2:A Dame to Kill for

Ons verdict: 10 jaar. Zoveel jaar heeft het geduurd voor om een vervolg te breien op de filmklassieker Sin City uit 2005 en dat was meteen zijn grootste fout. Hij verkoos ervoor om het geflopte The Spirit naar het witte doek te brengen en OK, heel wat interessante dingen te schrijven zoals het verhaal achter The Dark Knight Rises maar verder teerde hij op zijn succes. Robert Rodriguez daarentegen heeft het druk gehad met zijn Grindhouse-project: Machete, Planet Terror & Machete Kills kregen allemaal voorrang. Beide factoren samen met het slabakken van The Weinstein Company zorgde ervoor dat de datum zo fel verschoven werd en verwachtingen van het publiek stegen. Oh, en er zijn ook de geruchten dat Rodriguez Angelina Jolie in deze vervolgfilm wou en daarom tevergeefs wachtte tot ze bevallen was van haar eindeloze kroost.

Inmiddels was er veel gebeurd: 2 van de sterren stierven onverwacht (Brittany Murphy & Michael Clarke Duncan), begon grijze haren te krijgen (dat zie je zelfs doorheen het zwart-wit effect) en vele castleden konden het niet maken ( & ). Toch kwamen er veelbelovende nieuwe namen op de voorgrond: , , & . Van deze namen was er maar 1 die haar naam echt waar maakte: de verrassende en bloedmooie Eva Green die haar rol als Ava Lord volledig omarmt en de kijker beduidend omver blaast. Haar verhaallijn wordt terecht de titel van de film, want A Dame to Kill For is het beste uit de hele film mede dankzij Eva Green. Je zou bijna kunnen stellen dat Eva Green het concept van de femme fatal opnieuw leven in blaast. Zo goed is het! Het talent van de Française komt nu pas samen met 300: Rise of an Empire eindelijk naar boven. Just Another Saturday Night met Marv zet de toon van deze nieuwe Sin City, maar The Long Bad Night en Nancy’s Last Dance komen maar fleps uit de hoek.

Lag dit aan de prestaties van Jessica Alba en Joseph Gordon-Levitt? Hmm, deels, maar de consistentie tussen de verhaallijnen is zoek, mede alsook het idee waarmee Frank Miller speelde om het een prequel & een sequel te maken in één. Dit is dan ook de 2de dooddoener van Sin City 2: A Dame to Kill For: de verhaallijnen missen opbouw. Schoonheidsfoutjes zijn het. Schoonheidsfoutjes die deze film de das om doen en daarom niet omarmd worden door het publiek. Terecht? Nee, zeker niet. Liefhebbers van de allure van Basin City moeten deze film zien, want het gore, het bloot en de brutaliteit zijn niet weg te krijgen uit deze franchise. Ons hart krijgt immers een steek als we nog maar denken aan het feit dat deze film nooit een 3de deel zal krijgen vanwege zijn status. Nog maar te zwijgen over bepaalde acteurs die het geen 10 jaar meer zullen trekken.

Besluit: Sin City 2: A Dame to Kill for verdient zijn status als flop niet en is een absolute aanrader. Geniet onderaan van de clips uit Sin City 2: A Dame to Kill for:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter