300 Rise of An Empire (3D) review

300 rise of an empire300 Rise of An Empire ****

Regie: Noam Murro

Met: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, David Wenham

Speelduur: 100′

Ga kijken als je houdt van 300, en de bloederige bombast van de tv-reeks Spartacus.

Het verhaal: Een handvol Grieken in schamele bootjes onder leiding van de moedige Themistocles neemt het op tegen de oppermachtige Perzische vloot aangevoerd door de onprettig gestoorde Artemisia.

 

Eva Green in 300 Rise of an Empire

Ons verdict: 300 was en is een fenomeen. De gespierde actieprent scoorde onverwacht goed aan de box-office (+200 miljoen $), was een hit op Blu-ray, maakte van Zack Snyder een A-list regisseur, en van Gerard Butler een above-the-title ster, én inspireerde de tv-reeks Spartacus vol ‘bloot en spelen’. Bijna exact 8 jaar later verschijnt met 300 Rise of An Empire de langverwachte opvolger. Opvallend, dit is geen rechtstreekse sequel noch reboot, maar een zgn. ‘sidequel’ waarvan de gebeurtenissen zich quasi simultaan afspelen dan de bloederige strijd uit de originele 300.

Wat meteen opvalt bij 300 Rise of An Empire is dat vrouwen hier een prominentere rol opeisen temidden van de belachelijk gespierde Griekse krijgers. De film opent met een geïnspireerde voice-over van de heerlijke stem van Lena Headey, sinds Game of Thrones een bekend gezicht in vele huiskamers, en doorheen de hele film wordt de show gestolen door een f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h-e Eva Green als de dodelijk sexy slechterik van dienst. Sinds Casino Royale zijn wij onvervalste fans van de Française met het impeccable Britse accent die naast haar acteertalent nooit te beroerd is om haar andere aanzienlijke fysieke troeven in de strijd te werpen. Benieuwd in hoeverre ze de aandacht zal weten te trekken in de op stapel staande Sin City A Dame To Kill for. De enige mannelijke acteur die nog maar in de beurt komt van haar scène- en ganse film-stelende acteerprestatie is Sullivan Stapleton, een waardige vervanger van Gerard Butler die je zou moeten kennen van de entertainende actiereeks Strike Back.

Visueel is 300 Rise of An Empire alvast weer een pareltje. Alhoewel wij an sich voorstander zijn van zoveel mogelijke ‘praktische’ shots versus een overdaad aan CGI werkt de green-screen aanpak hier nergens op de zenuwen. Integendeel de stijl pas perfect bij het bombastisch hypergeweld waarbij het bloed en de afgehalte ledematen van het scherm spatten. Wat wel op de zenuwen werkt is dat je 300 Rise of An Empire momenteel alleen in 3D kan gaan bekijken. Toegegeven de 3D voegt bij sommige weidse shots een meerwaarde toe, om nog niet te spreken van de spectaculaire seksscène tussen Green en Stapleton, maar voor ons blijft dat dwaas brilletje veelal een hoofdpijnverwekkende gimmick die vooral dient om de bioscoopticketprijzen verder de hoogte in te jagen. Desalniettemin is 300 Rise of An Empire een staaltje onvervalst schuldig vertier die het verdient te zien te worden op het zo grootst mogelijke witte doek.

Bekijk alvast de trailer voor 300 Rise of An Empire:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “300 Rise of An Empire (3D) review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter