Unknown review

Unknown ****

Regie: Jaume Collet-Serra (House of Wax)

Met: Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones, Aidan Quinn, Bruno Ganz, Frank Langella, Sebastian Koch

Speelduur: 115′

Ga kijken als je houdt van Frantic, Taken en The Bourne Identity

Het verhaal: Dokter Martin Harris reist samen met zijn vrouw naar Berlijn om een speech te geven op een congres. Hij geraakt echter betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Wanneer hij ontwaakt uit z’n coma, ontdekt hij dat iemand zijn identiteit heeft overgenomen, en zelfs zijn eigen vrouw hem niet meer herkent. Is hij gek geworden of is er meer aan de hand?

Ons verdict: Na jaren vooral wijze mentors te spelen (in bv. Kingdom of Heaven en de Star Wars prequels) turnde rasacteur, Liam Neeson, zich de laatste jaren om in een actieheld op leeftijd, dankrij rollen in Taken en The A-Team. Vergis je echter niet, deze Unknown is zeker geen rechtoe-rechtaan actieknaller zoals Taken. Jazeker, er komen een aantal uiterst efficiënt in beeld gezette actietaferelen voor in deze thriller, maar Unknown is toch vooral een ode aan Hitchcock, Polanski en De Palma, opgeluisterd met strak geregisseerd spektakel. Het verhaal neemt weliswaar enkele bizarre bochten, en hangt aan elkaar van de genre-clichés, maar door de splijtende vaart, de stijlvolle beeldvoering, en bovenal de geweldige cast stoort dit nergens. Uiteraard is Neeson de betrouwbare spil in Unknown, maar klassebabes als Kruger, Jones (bijna even sterk als in Mad Men), de Duitse klasbak Koch (die je vast herkent uit Zwartboek), en bovenal ‘oudjes’ als Ganz (Hitler uit Der Untergang) en Frank Langella (Nixon in Frost/Nixon) etaleren zoveel spelplezier dat je de -met momenten- gapende plotgaten er met genoegen bijneemt. Unknown is een entertainende brok cinema, gericht op volwassen bioscoopgangers die houden van spanning en suspense, en eens te meer het bewijs dat ook in Europa (Unknown is een 100% Europese productie) degelijke, commerciële actietrillers kunnen gemaakt worden.

Bekijk alvast de trailer van Unknown.Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “Unknown review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter