The Town: Extended Cut Blu-ray review

The Town: Extended cut****1/2

Regie: Ben Affleck

Met: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner, Blake Lively, Pete Postlethwaite, Chris Cooper

Speelduur: 154′

Een dijk van een film, nu verkrijgaar in een uitgebreide versie op Blu-ray!

Het verhaal: De meedogenloze bankovervaller Doug MacRay wordt tijdens een klus verliefd op bankmanager Claire Keesey. Doug wil een nieuw leven in een andere stad met haar opbouwen, maar de FBI zit hem op zijn hielen en zijn bendeleden twijfelen aan zijn loyaliteit. Hoe krijgt Doug dit voor elkaar zonder Claire in levensgevaar te brengen? (synopsis door Kenneth Peeters)

Ons verdict: Wie ons een vijftal jaar geleden had gezegd dat acteur Ben Affleck zou uitgroeien tot één van de strafste regissseurs van zijn generatie, hadden we op een fikse dosis hoongelach getrakteerd. Maar kijk, twee jaar na zijn indrukwekkende debuut, Gone Baby Gone, verblijdt Affleck ons met de ijzersterke misdaadthriller, The Town. Ook deze keer blijft Affleck dicht bij huis, voor een spannend en waarachtig verhaal over Charlestown, een arbeiderswijk in Boston, waar procentueel meer bankovervallers wonen dan waar ook ter wereld. The Town is echter veel meer dan de zoveelste heist-film. Jazeker, er zitten een aantal -geniaal in beeld gebrachte- bankovervallen in, magistrale shoot-outs (die de grote Michael Mann naar de kroon steken), en zelfs een auto-achtervolging op het scherpst van de snee. Maar The Town is eerst en vooral een karaktergedreven acteursfilm, vol hard-boiled dialogen, en een eenvoudig maar oerdegelijk script. Alhoewel Affleck ook als acteur in grote doen is, is het toch vooral de nevencast die de show steelt: Rebecca Hall zet een prachtig fragiele rol neer, Jon Hamm (Don Draper uit Mad Men) bewijst eindelijk dat hij ook in de bioscoop kan schitteren, en Jeremy Renner (The Hurt Locker) gaat ij zo na met de film lopen als losgeslagen crimineel. Het is echter Blake Lively die ons het meest verbaasde. Volledig ontdaan van alle glamour die we van haar gewend zijn in het tienerserietje, Gossip Girl, geeft ze zich helemaal als drugsverslaafde, alleenstaande moeder. Met die goddelijke looks, en zoveel talent voorspellen wij Lively dan ook een zéér mooie toekomst. Toegegeven, het verhaal is niet origineel genoeg om van een meesterwerk pur sang te spreken, maar toch is The Town een stevig actiedrama voor en door volwassenen dat je gewoon moet gezien hebben op het witte doek. Zonder meer één van de beste films van 2010! (Tekst door Kenneth Peeters)

De Blu-ray: Om eerst op de technische specificaties wat dieper in te gaan: Qua beeld en vooral op het gebied van geluid is het smullen geblazen met deze Blu-ray. Het 2.40:1 HD-beeld oogt lekker strak, met veel diepte en detail, maar ook realistisch ogende kleuren. Het Engelstalige DTS-HD MA 5.1-spoor is een ruim ogende geluidstrack, met een knap gevoel van richting, een uitstekende dynamiek, veel bombast waar nodig en een mooie weergave van de muziek. De dialogen verzuipen gelukkig nergens in al dit audiogeweld en zijn over de hele lijn goed te verstaan. Ruis of andere ellende hebben we gelukkig niet opgemerkt. Distributeur Warner zorgde ook voor een hele resem extra’s in de vorm van een informatieve audiocommentaartrack (op beide versies!), die werd ingesproken door regisseur/acteur Ben Affleck, zogenaamde Focus Points (bestaande uit een zestal featurettes over diverse aspecten van de film) en tenslotte een ‘extra scene indicator’. Deze laatste is vooral handig bij het bekijken van de Extended Cut van The Town. Dit is niet zomaar een versie met hier en daar enkele fragmenten extra. Neen, The Town: Extended Cut duurt maar liefst een half uur langer! En bevat vooral meer diepgang op het gebied van de personages en hun relaties. Hierdoor gaat de film voor sommigen waarschijnlijk iets trager gaan, maar wij waren alvast blij om deze uitgebreide versie eens te kunnen bekijken! De normale bioscoopversie staat eveneens op deze Blu-ray. Wil je de keuze dan zal je het toch moeten doen met de Blu-ray, want de DVD bevat alleen de reguliere bioscoopversie. Maar deze Blu-ray is sowieso, net als de film, een aanrader van jewelste!

Bekijk hier nog eens een de briljante trailer van de film:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “The Town: Extended Cut Blu-ray review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter