MoviePulp’s Belgische Wonder Woman recensie

Nieuwe Wonder Woman 'Wonder' posterWonder Woman **** 1/2

Regie: Patty Jenkins (Monster, The Killing)

Met Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen, Elena Anaya, Danny Huston, Doutzen Kroes, Saïd Taghmaoui, David Thewlis, Lilly Aspell,…

Speeltijd: 141′

Ga kijken als je hield van Captain America: The First Avenger & Batman vs. Superman: Dawn of Justice.

Het verhaal: Voor Batman vs. Superman: Dawn of Justice was Wonder Woman Diana, de prinses van de Amazons en een getrainde krijger. Wanneer een piloot crasht op haar strand beslist ze om als krijger de ultieme strijd der werelden te vervoegen en haar steentje bij te dragen.

Wonder Woman & de Amazones met Gal Gadot & Robin Wright

Ons verdict: Internationale filmcritici zijn unaniem vol lof over de nieuwe DC Comics Cinematic Universe-film Wonder Woman. Dat mag ook niet verwonderen, want Gal Gadot vertolkte reeds succesvol Wonder Woman in Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Maar de pluim gaat vooral naar Warner Bros. die in een vooral mannelijk gedomineerd genre eindelijk de gewaagde beslissing maakte om een aantal vrouwen in de schijnwerper te plaatsen. Met deze vrouwen bedoelen we niet enkel de mooie Gal Gadot, maar ook regisseuse Patty Jenkins die ongetwijfeld het record op haar naam zal schrijven als meest succesvolle film door een vrouwelijke regisseuse. Alleen al voor het politiek correcte krijgt deze Wonder Woman een additionele halve ster van ons, want Chapeau! Maar wat is onze mening over de nieuwe Wonder Woman?

Wonder Woman IMAX posters Robin WrightWonder Woman IMAX posters Gal GadotWonder Woman IMAX posters Connie Nielsen

Wel, wij volgen onze internationale collega’s. Na The Dark Knight-films van Christopher Nolan is Wonder Woman zonder twijfel de meest succesvolle DC Comics-verfilming aller tijde. De ambitieuze shots in WOI-landschappen gecombineerd met het gevaar op chemische wapens door aartsrivaal Doctor Poison (opnieuw vertolkt door een vrouw, cfr. Elena Anaya) & generaal Ludendorff (cfr. Huston) brengen de stripverfilming tot een mooi einde. Het laat wel een beetje terugdenken aan Hydra, maar kom. Bad Germans! *lolz* Bovendien doen de filmshots in de stijl van een Romeins epos op Themyscira, de geboorteplaats van Wonder Woman, terugdenken aan een light version van het geweldige Gladiator. Het landschap is volgens ons al een keer gebruikt in een Game of Thrones-seizoen, maar kom. Het blijft geweldig. Spijtig laat de montage een beetje te wensen over, want met bijna 2u30 film wordt deze Wonder Woman best zwaar om te volgen voor het alledaagse filmpubliek. Zeker in het midden konden wat scènes verwijderd worden.

Kortom, Wonder Woman overtreft Logan & Guardians of the Galaxy vol. 2 als meest succesvolle stripverfilming van het jaar en is sowieso terug te vinden in onze top 10 van het jaar. Ga dat zien, allemaal!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter