Game of Thrones S5 Blu-Ray review

Game of Thrones Complete Season 1-5 BluRay boxGame of Thrones S5 *****

Creator: David Benioff, D.B. Weiss & George R. R. Martin

Met Kit Harington, Lena Headey, Maisie Williams, Jonathan Pryce, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Iain Glen, John Bradley, Aidan Gillen, Gwendoline Christie, Alfie Allen, John Bradley, Conleth Hill, Liam Cunningham, Natalie Dormer, Jack Gleeson,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 55 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van het 3de seizoen van Game of Thrones .

*** OPGELET, SPOILER ALERT ***

Het verhaal: Tyrion is op de vlucht, nadat hij uit zijn cel ontsnapte en zijn vader vermoordde. Jon Snow en Stannis hebben allebei ander plannen met de wildlings, terwijl Petyr Balish probeert Sansa Stark terug naar Winterfell te brengen bij de Boltons. Cersie trekt de macht naar zich toetrekt als Queen Mother en ziet in Margaery competitie, waardoor ze de religieus fanatieke Sparrows inroept om orde te brengen in King’s Landing. Tot slot heeft Daenerys Targaryen het bijzonder moeilijk met haar regeren in Meereen nadat the Sons of the Harpy haar troepen aanvielen en Sir Barristan Selmy naar zijn graf stuurde.

Lena Headley als Cersei loopt naakt door de straten van King's Landing in Game of Thrones seizoen 5

Ons verdict: Eindelijk is het zover! De hitserie van HBO krijgt na het immense succes de blockbuster-budgetten dat het verdient (het is wachten tot het 6de seizoen om record van duurste aflevering aller tijde op hun naam te schrijven, so more to come) en dat weerspiegelt zich in de schitterende beelden van dit 5de seizoen van Game of Thrones.

Vanaf de pilot is het meteen een schot in de roos en blijft het binge-kijken niet uit. Schitterende tafelen slingeren over het scherm van vluchten met de draken en de schitterende locaties zoals Dorne als Sevilla tot en met het standbeeld van Braavos, het gevecht met de White Walkers, het grimmige nieuwe Winterfell, de religieus fanatieke Sparrows met aan kop High Septon,… Ontelbare legendarische scènes dus! Ook dit 5de seizoen van Game of Thrones ontsnapt wederom niet aan controverse met de onverwachte dood van Jon Snow als Lord Commander of the Night’s Watch. Af en toe over the top (sorry, ik wil niet weten hoe kinderporno & verkrachting er kunnen uitzien en naakte vrouwen vernederen in het openbaar is ook niet mijn stukje taart), maar toch indrukwekkend hoe deze Amerikaanse serie ingaat tegen de publieke opinie zoals het 3de seizoen. Van de hele cast kunnen we alleen maar lovend zijn, maar in mijn ogen komt Sophie Turner er als het beste uit in dit 5de seizoen naast Kit Harington, Lena Headey, Jonathan Pryce & Maisie Williams.

Kortom, geloof in de Game of Thrones rage, koop de volledige Blu-Ray/DVD-box aan van Game of Thrones en bijt door tot dit schitterende 5de seizoen. De oude en nieuwe goden zullen je dankbaar zijn.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 gedachten op “Game of Thrones S5 Blu-Ray review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter