Game of Thrones S6 op HBO Go review

Game of Thrones S6 posterGame of Thrones S6 *****

Creator: David Benioff, D.B. Weiss & George R. R. Martin

Met Kit Harington, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams, Jonathan Pryce, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Iain Glen, John Bradley, Aidan Gillen, Gwendoline Christie, Alfie Allen, John Bradley, Conleth Hill, Liam Cunningham, Natalie Dormer, Jack Gleeson,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van het 5de seizoen van Game of Thrones.

*** OPGELET, SPOILER ALERT ***

Het verhaal: Lord Commander of the Night’s Watch Jon Snow ligt op zijn sterfbed, terwijl zijn vrienden samen met Davos de verraders proberen te straffen voor hun bedrog. Arya leeft als blinde zwerver in de straten van Braavos en Sansa Stark is op de vlucht van Lord Bolton met Theon Greyjoy. Tyrion probeert de burgeroorlog in Meereen te stoppen nu Daenerys Stormborn verdwenen is met haar draak naar een vreemde stam.

Kit Harington in Game of Thrones seizoen 6

Ons verdict: Het 5de seizoen van Game of Thrones was in alle opzichten een schot in de roos. Om het niveau hoog te houden is er spijtig genoeg niet enkel budget nodig, nee, de samenloop van omstandigheden in het verhaal moet meezitten.

In zekere zin is het eerste gedeelte van dit hooggeanticipeerde 6de seizoen van Game of Thrones vooral een spierballenvertoon tot het geweldige Battle of The Bastards, de duurste aflevering ooit in de Amerikaanse geschiedenis, en de geweldige finale aflevering The Winds of Winter. Verder teren ze vooral op de succesvolle verhaallijnen die ontstonden in het 5de seizoen: het religieus complot van de High Sparrows, Arya & the Many-Faced God, de gevechten in het Noorden, de verovering / adoratie van Daenerys Targaryen en ga zo maar verder. Maar we krijgen wel meer inzicht in het verhaal van Bran & Hordor uit seizoen 4 en wat levert de cast weer voortreffelijk werk! Kit Harington, Sophie Turner & Lena Headey stelen weer de show, hoewel ook Nikolaj Coster-Waldau & Liam Cunningham een opmerkelijke prestatie neerleggen deze keer. En de publieke opinie krijgt deze keer geen grote verrassingen te zien zoals alle posters ons deden vermoeden.

Kortom, het 6de seizoen van Game of Thrones ligt in het verlengde van het vorige seizoen en zal fans bekoren. Vooral omdat het deze keer de ‘goede’ clans beloont. Hop naar seizoen 7, because winter’s here!


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Game of Thrones S6 op HBO Go review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter