De nieuwe Guardians of the Galaxy 2 recensie

GUardians of the Galaxy vol. 2 IMAX posterGuardians of the Galaxy vol. 2 ****

Regie: James Gunn (Guardians of the Galaxy)

Met Chris Pratt, Zoe Saldana, Vin Diesel, Bradley Cooper, Dave Bautista, Kurt Russell, Karen Gillan, Michael Rooker, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Tommy Flanagan, Nathan Fillion, Sylvester Stallone,…

Speeltijd: 137′

Ga kijken als je hield van andere Marvel-adaptaties zoals Guardians of the Galaxy.

Het verhaal: In Guardians of the Galaxy vol. 2 gaat de crew om met de nieuwe roem die ze veroverde door het universum te redden in de vorige film en onderweg botsen ze op het verrassende verleden van Peter ‘StarLord’ Quill.

Dave Batista in Guardians of the Galaxy vol. 2

Ons verdict: Guardians of the Galaxy was anno 2014 de meest ‘indie’-film dat Marvel ooit uit zijn mouw schudde en andere MCU-films zoals Doctor Strange & Ant-Man inspireerden zich aardig op de nieuwe ludieke stijl van regisseur James Gunn die zelfs voor de 3de keer zijn persoonlijke artistieke visie mag terugbrengen (ja, het gaat vlug tegenwoordig). De vorige Guardians of the Galaxy-film kreeg bovendien de primeur om de nieuwe slechterik Thanos te introduceren. Krijgen we weer meer te zien van het Marvel Cinematic Universum of wordt het eerder een zijsprong?

Baby Groot in Guardians of the Galaxy vol. 2

Wel, het traject naar The Avengers: Infinity War wordt niet ingezet met deze nieuwe Guardians of Galaxy, want de sappige details blijven een beetje uit. Zelfs de 5 post-credit clips na de vertoning van de film geven niet veel vrij van het verhaal rond Thanos. Guardians of the Galaxy vol. 2 focust volledig op zijn eigen universum en daarin heeft het wel een heleboel fantastische referenties naar de comics die in Hollywood tot leven komen in de gedaanten van Kurt Russell als Ego, Sylvester Stallone als Stakar Ogord (niet meteen de sterkste prestatie van Sly moeten we zeggen), Pom Klementieff als Mantis, Sean Gunn als On-Set Rocket, Nathan Fillion als Wonder-Man, Miley Cyrus als de stem van Mainframe, Elizabeth Debicki als hogepriesteres Ayesha en referenties naar The Sovereign, Adam Warlock & nieuwe Ravanger-leiders zoals Charlie-27 & Aleta Ogord gespeeld in de film door o.m. Michelle Yeoh & Ving Rhames. Man, je blijft volk vinden in deze Guardians of the Galaxy vol. 2.

Volledige cast van Guardians of the Galaxy vol. 2

Leuk al die referenties hoor ik je zeggen, maar bon, is the movie any good? Guardians of the Galaxy vol. 2 is veruit de grappigste film die Marvel ooit op het witte doek projecteerde met hilarische dialogen, heerlijke 80ies metafictie, de schattige Baby Groot & een dynamiek tussen de originele Guardians Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper & Dave Bautista die laat terugdenken aan een stel plagerige kwajongens. Nice! Maar James Gunn neemt zijn tijd om zijn nieuwe film tot stand te brengen en Guardians of the Galaxy vol. 2 komt daardoor moeilijk op gang. Het is tot het einde wachten voor de populaire regisseur weer de puntjes op de i zet zoals we in de vorige Guardians of the Galaxy zagen. De vibe van de film is zeer vergelijkbaar met zijn voorganger, maar moet toch lichtjes onderdoen ondanks het schitterende einde.

Kortom, dit 2de deel van Guardians of the Galaxy staat op zichzelf en zal vele fans van de stripboeken een plezier doen. Bovendien is hij zeer geslaagd ludiek, maar spijtig genoeg laat het tempo & de structuur wat te wensen over.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter