Fate of the Furious 8 review

Fate of the Furious IMAX posterFate of the Furious *** 1/2

Regie: F. Gary Gray (The Italian Job, Law Abiding Citizen)

Met Vin Diesel, Dwayne Johnson, Charlize Theron, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Nathalie Emmanuel, Ludacris, Kurt Russell, Luke Evans, Jason Statham, Kristofer Hivju, Scott Eastwood, Hellen Mirren, Elsa Pataky,…

Speeltijd: 136′

Ga kijken als je hield van Fast & Furious 6 & Transformers 4: Age of Extinction.

Het verhaal: Dom keert zich tegen zijn eigen team nadat een mysterieuze vrouw met de naam Cypher op het podium verschijnt en hem verleid naar de wereld van terrorisme.

Fate of the Furious banner

Ons verdict: Met 3,9 miljard dollar omzet is The Fast of the Furious één van de meest succesvolste franchises aller tijde, maar Furious 7 deed er dankzij de dood van Paul Walker nog een schepje bovenop (de laatste film zorgde voor om en bij de 39% van de wereldwijde omzet van de autofranchise). Een vervolg mocht niet uit blijven, maar na Fast Five hebben we spijtig genoeg geen betere Furious-film ontdekt bij MoviePulp.be. Brengt Fate of the Furious verandering?

Sadly no… Regisseur F. Gary Gray gaat met Furious 8 in dezelfde trend als de 6de film op zoek naar kicks met grotere voertuigen in combinatie met een immense sterrencast. De nieuwe namen zoals Charlize Theron (Atomic Blonde), Scott Eastwood (zoon van…), Hellen Mirren (RED) & Kristofer Hivju (Game of Thrones) voegen dezelfde meerwaarde toe aan de franchise zoals Luke Evans & Kurt Russell destijds in de vorige Fast & Furious-films, maar tillen het niveau niet hoger. Jason Statham lijkt wel wat meer in de voorgrond te komen met steeds geslaagde vechtscènes (scènes in de gevangenis met Dwayne Johnson is om van te smullen). Furious 8 is dus genieten van een film zoals je dit zal doen met een traditionele Michael Bay-film (Transformers): Verwacht je dus aan snelle wagens, veel explosies, vallende wagens en een gigantische duikboot in plaats van een vliegtuig.

Besluit: Furious 8 komt met meer van hetzelfde, maar overtreft Fast Five niet. Voor de mannen (maar ook vrouwen met een voorkeur voor wagens) onder ons de perfecte adrenaline-shot?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter