Law Abiding Citizen review

Law Abiding Citizen***

Regie: F. Gary Gray (A Man Apart, The Italian Job)

Met Jamie Foxx, Gerard Butler, Colm Meaney, Leslie Bibb, Bruce McGill,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van A Man Apart.

Het verhaal: Clyde Shelton is een briljante ingenieur en vader die slachtoffer wordt van een homejacking waarbij zijn vrouw en dochter om het leven komen. De ambitieuze en egocentrische advocaat Nick Rice vertegenwoordigt Clyde en stelt hem voor om een compromis te sluiten met de verdachten, waardoor één van hen zeker de doodstraf krijgt. Ames wordt weliswaar tijdens de procedure op een trage en pijnlijke manier een mysterieuze injectie toegediend. Kort nadien wordt Darby in een verlaten hangar in 24 stukken gekapt. Verdachte nummer 1 is Clyde die ditmaal door Rice op de pijnbank wordt gelegd en veel verder wil gaan dan het juridisch systeem toelaat.Ons verdict: Law Abiding Citizen heeft een leuk concept waarbij een slachtoffer als superspion gerechtigheid zoekt, maar de film komt nogal ongeloofwaardig over. Tunnels graven in gevangenissen, industriepanden opkopen, schietende gsm’s,… Heel wat elementen in de film zijn gewoonweg te ver gezocht en dienen tot niets. Bovendien moest Law Abiding Citizen een goede wisselwerking worden tussen Hollywoodsterren Gerard Butler en Jamie Foxx, maar beide acteurs stellen een beetje teleur vanwege hun rol. Butler moet teveel contrasten spelen in éénzelfde personage om de film verrassend te houden en Foxx krijgt een rol die op zich te weinig actie teweeg kan brengen.

Kortom, Law Abiding Citizen is geen hoogvlieger maar wel 100% televisioneel kijkvoer. Bekijk onderaan een leuk fragment uit de actiefilm:

meer fragmenten op TrailerAddict


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Law Abiding Citizen review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter