Franchise: The Fate of the Furious

UPDATE: De top 10 meest bekeken trailers in 24 uur op een rij

De top 10 meest bekeken trailers in 24 uur op een rij

De magie van trailers is niet te onderschatten en dat weten de filmstudio’s maar al te goed. In de stijgende lijn van online videoconsumptie is het nu mogelijk om te meten hoeveel keer een trailer wereldwijd wordt gezien binnen de eerste 24 uur op YouTube, Twitter & Facebook en dit is de nieuwe manier om te voorspellen welke blockbuster het box office succes van het moment gaat zijn. MoviePulp lijst voor jullie de top 10 meest bekeken trailers in 24 uur op YouTube, Facebook & Twitter. We houden deze post regelmatig up to date.

Lees verder UPDATE: De top 10 meest bekeken trailers in 24 uur op een rij

Wat te streamen in België vanaf juli 2018?

Wat te streamen in België vanaf juli 2018?

Het is hop en top voetbal wat het televisieaanbod betreft, maar voor de niet geïnteresseerden onder ons is er genoeg te zien op lokale en internationale streamingdiensten om jezelf de hele zomer bezig te houden. Maar waar beginnen? Onze selectie aanraders voor de zomermaand juli is Sharp Objects, How It Ends, The Team II, Suits S6 & The Fast & Furious-films.

Lees verder Wat te streamen in België vanaf juli 2018?


Dit waren de grootste openingsweken van 2017

Dit waren de grootste openingsweken van 2017

In België is het altijd een beetje wachten tot alle bezoekerscijfers binnen zijn voor het einde van het jaar, maar de cijfers voor 2017 zijn rond. Met zekerheid kunnen we jullie nu de films geven die het meeste geld in het laadje hebben gebracht in hun eerste week te België. België volgt vanaf dit jaar ook de internationale trend van zware box office nummers in de openingsweek. De trend van illegaal downloaden & gemakkelijk thuis streamen zetten het cinemabezoek onder druk, maar de marketing budgetten die consistenter geïnvesteerd worden in België werpen weldegelijk hun vruchten af. Ook Kinepolis blijft investeren in hun zalen met na IMAX & Barco Escape ook de komst van 4DX. Genoeg gezeverd, hierbij de top 5 Beste Openingsweken voor het filmjaar 2017.

Lees verder Dit waren de grootste openingsweken van 2017

De top 5 meest succesvolle films van 2017

De top 5 meest succesvolle films van 2017

Het was weer een wisselvallig bioscoopjaar in België, niet zo zeer vanwege de kwaliteit zoals we reeds aantoonde in ons jaaroverzicht, maar eerder vanuit financieel oogpunt. Het recordjaar van 2015 kwam niet in zicht, maar het gaat het wel de betere richting uit tegenover 2016. In 2017 was het een nek-aan-nek race tussen Disney & Universal met een minimaal verschil. Verder blijven franchises het goed doen aan de Belgische box office. Dit zijn de top 5 meest succesvolle films van 2017:

Lees verder De top 5 meest succesvolle films van 2017


Box Office België update (2017 week 15)

Fate of the Furious 8 banner

De 2de week van de Paasvakantie lanceerde de nieuwste film van Fast & Furious-franchise in Belgische & internationale bioscopen en deze kwam in als een bom met een monsterscore van 532 miljoen dollar. Maar dat is niet alles. Met een omzet van 2,2 miljoen euro wist hij tegen alle verwachtingen in één van de beste openingsweken aller tijde in België te behalen! Een onvoorstelbare uitkomst! Fate of the Furious stoot zo de top 5 binnen na Harry Potter and The Deathly Hallows: Part II (2,88 miljoen euro), Star Wars VII: The Force Awakens (2,72 miljoen euro), The Twilight Sage: Breaking Dawn (2,33 miljoen euro in zijn 1ste week) & SPECTRE (2,25 miljoen euro). De volledige top 10 kan je terugvinden op de Top Box Office resultaten-pagina van MoviePulp.be. Tegenover Furious 7 (1,86 miljoen euro) doet deze 8ste film het 390.000 euro euro beter. Wat een score! Andere films mochten in principe ook juichen dankzij de vakantieperiode: The Boss Baby blijft het goed doen met inmiddels 1,92 miljoen euro na 3 weken en Belle en het Beest groeit mooi verder met 4,72 miljoen euro na 4 weken. De nieuwe Power Rangers zakt buiten de top 5 deze week met 367.931 euro na 2 weken, terwijl Logan (1,94 miljoen euro) inmiddels bijna op 2 miljoen euro eindigt na 7 weken. Ghost in the Shell blijkt te floppen in België met een teleurstellende 536.904 euro na 3 weken en de Smurfen & het Verloren Dorp blijft met 1,42 miljoen euro ondermaats presteren in zijn land van oorsprong.


Fate of the Furious zet internationaal box office record

De volledige Furious 8 cast

Wie dacht dat Furious 7 een ééndagsvlieg dankzij het overleden van Paul Walker was, heeft het goed mis. De autorace-franchise is populairder dan ooit en troeft in zijn eerste week kaskrakers zoals Star Wars VII: The Force Awakens (529 miljoen dollar) & Jurassic World (391 miljoen dollar) af door een globale omzet neer te leggen van 531 miljoen dollar. Een monstrueuze score die het vooral te danken heeft aan zijn gelijke release date met Aziatische landen zoals China & Japan. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Fate of the Furious ook de beste openingsweek aller tijde in België op zijn naam geschreven, maar we wachten nog op een officiële bevestiging. Proficiat, Universal Pictures, die met dit resultaat nu al een geweldig jaar heeft met een omzet van meer dan 1 miljard dollar omzet in 2017.


Fate of the Furious 8 review

Fate of the Furious IMAX posterFate of the Furious *** 1/2

Regie: F. Gary Gray (The Italian Job, Law Abiding Citizen)

Met Vin Diesel, Dwayne Johnson, Charlize Theron, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Nathalie Emmanuel, Ludacris, Kurt Russell, Luke Evans, Jason Statham, Kristofer Hivju, Scott Eastwood, Hellen Mirren, Elsa Pataky,…

Speeltijd: 136′

Ga kijken als je hield van Fast & Furious 6 & Transformers 4: Age of Extinction.

Lees verder Fate of the Furious 8 review