Franchise: Verschrikkelijke Ikke 3

Dit waren de grootste openingsweken van 2017

Dit waren de grootste openingsweken van 2017

In België is het altijd een beetje wachten tot alle bezoekerscijfers binnen zijn voor het einde van het jaar, maar de cijfers voor 2017 zijn rond. Met zekerheid kunnen we jullie nu de films geven die het meeste geld in het laadje hebben gebracht in hun eerste week te België. België volgt vanaf dit jaar ook de internationale trend van zware box office nummers in de openingsweek. De trend van illegaal downloaden & gemakkelijk thuis streamen zetten het cinemabezoek onder druk, maar de marketing budgetten die consistenter geïnvesteerd worden in België werpen weldegelijk hun vruchten af. Ook Kinepolis blijft investeren in hun zalen met na IMAX & Barco Escape ook de komst van 4DX. Genoeg gezeverd, hierbij de top 5 Beste Openingsweken voor het filmjaar 2017.

Lees verder Dit waren de grootste openingsweken van 2017

De top 5 meest succesvolle films van 2017

De top 5 meest succesvolle films van 2017

Het was weer een wisselvallig bioscoopjaar in België, niet zo zeer vanwege de kwaliteit zoals we reeds aantoonde in ons jaaroverzicht, maar eerder vanuit financieel oogpunt. Het recordjaar van 2015 kwam niet in zicht, maar het gaat het wel de betere richting uit tegenover 2016. In 2017 was het een nek-aan-nek race tussen Disney & Universal met een minimaal verschil. Verder blijven franchises het goed doen aan de Belgische box office. Dit zijn de top 5 meest succesvolle films van 2017:

Lees verder De top 5 meest succesvolle films van 2017


Box Office België update (2017 week 27)

Verschrikkelijke Ikke stoot Transformers 5: The Last Knight van de troon aan Belgische box office

Voor diegenen die het niet konden geloven dat Transformers 5: The Last Knight (934.150 euro na 2 weken) alweer regeerde aan de Belgische box office, is er goed nieuws. Michael Bay heeft zijn duimen moeten leggen voor de nieuwe film van het moment: Verschrikkelijke Ikke 3! Je leest het goed, de Minions gaan lopen met de eerste plaats aan de Box Office België in week 27 met een opbrengst van maar liefst 1,36 miljoen euro. Dat is de 3de beste openingsweek van 2017 na Fate of the Furious (2,20 miljoen euro) & Fifty Shades Darker (1,63 miljoen euro) en voor Pirates of the Caribbean 5: Salazar’s Revenge (1,10 miljoen euro) & Belle en het Beest (1,06 miljoen euro). Het openingsweekend van Verschrikkelijke Ikke 3 moet weliswaar lichtjes onderdoen aan het resultaat van The Minions-film die in 2015 maar liefst 1,53 miljoen euro opbracht. Wonder Woman doet het aardig aan de Belgische box office met 1,26 miljoen euro na 3 weken, gevolgd door Pirates of the Caribbean 5: Salazar’s Revenge (3,40 miljoen euro na 7 weken) & Baywatch (917.038 euro na 4 weken) die de top 5 afsluiten van de voorbije bioscoopweek. The Mummy haalt inmiddels meer dan een miljoen euro op (1,07 miljoen euro na 5 weken om exact te zijn), toch niet slecht voor een geflopte blockbuster. In de strijd der nieuwkomers won 2:22 (36,973 euro) het van Gifted die ondanks onze goede recensie maar 19.206 euro ophaalde.

De Vlaamse Verschrikkelijke Ikke 3 recensie

Vlaamse Verschrikkelijke Ikke 3 posterVerschrikkelijke Ikke 3 ***

Regie: Kyle Balda & Pierre Coffin (The Minions, Despicable Me)

Met de stemmen van Steve Carell, Trey Parker & Kristen Wiig / Vlaamse stemmen van Koen Van Impe, Gene Thomas & Tine Embrechts

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van The Minions en andere films van Illumination.

Lees verder De Vlaamse Verschrikkelijke Ikke 3 recensie


Gene Thomas is de Vlaamse stem van Balthazar Bratt in De Verschrikkelijke Ikke 3

Gene Thomas is de Vlaamse stem van Balthazar Bratt in De Verschrikkelijke Ikke 3

De Vlaamse stemmencast voor de nieuwe Verschrikkelijke Ikke 3 of Despicable Me 3 staat openbaar en niemand minder dan Gene Thomas zal de rol op zich nemen als de slechterik Balthazar Bratt. In de Engelstalige versie vervangt de popartiest van de gewezen 90ies band X-Session Trey Parker. Koen Van Impe (Brabanconne) is zoals we reeds vertelde opnieuw van de partij als Gru in plaats van Steve Carell & Tine Embrechts (Labyrinthus) komt terug als Lucy in plaats van Kristen Wiig. Van Impe neemt ook de stem op van Gru’s broer Dru op zich. Andere namen voor de nieuwe film met de Minions zijn Walter Baele als Silas / Fritz, Katrien De Becker als Valeria, Anke Helsen als de mama van Gru & Sven De Ridder als Clive.

Lees verder Gene Thomas is de Vlaamse stem van Balthazar Bratt in De Verschrikkelijke Ikke 3

De Vlaamse stemmen voor Verschrikkelijke Ikke 3 + trailer

Illumination & Universal Pictures doen gouden zaken de laatste tijd. Huisdiergeheimen heeft dit jaar Finding Dory in het vizier aan de Belgische box office & in 2015 gingen de Minions lopen met de 1ste plaats in het Belgische jaaroverzicht. Nu zijn Gru en De Minions terug met de eerste Vlaamse trailer van Verschrikkelijke Ikke 3, te verwachten op 28 juni 2017 in België! In de Vlaamse versie komen Koen Van Impe & Tine Embrechts terug als Grucy (Gru & Lucy zoals de trailer zelf suggereert), maar wie de slechterik Balthazar Bratt op zich zal nemen, is nog niet bekend. Bovenaan de eerste Vlaamse Verschrikkelijke Ikke 3 trailer!