Fifty Shades Darker review

Nieuwe Fifty Shades Darker posterFifty Shades Darker * 1/2

Regie: James Foley (Confidence, Perfect Stranger, House of Cards)

Met Jamie Dornan, Dakota Johnson, Kim Basinger, Bella Heathcote, Rita Ora, Eric Johnson, Marcia Gay Harden,…

Speeltijd: 115′

Ga kijken als je hield van Fifty Shades of Grey & Perfect Stranger.

Het verhaal: Anastacia Steele gaat aan het werk bij een uitgever om haar gedachten weg te houden van Christian Grey, maar die wil haar niet loslaten ondanks de gespannen sfeer van de laatste keer…

Jamie Dornan & Dakota Johnson in Fifty Shades Darker

Ons verdict: De perikelen tussen schrijfster E.L. James en vrouwelijke regisseur Sam Taylor-Johnson hebben ervoor gezorgd dat we 2 jaar hebben moeten wachten op het 2de deel van de Fifty Shades-franchise, maar het is eindelijk zo ver. Geen vrouw op de regiestoel spijtig genoeg, de eer gaat naar James Foley die met Confidence één van onze wild cards was in het Hollywood van de jaren 2000.

Spijtig genoeg neigt Fifty Shades Darker eerder naar het minder opvallende Perfect Stranger van James Foley dat het handboek vormt voor deze Fifty Shades-sequel. Met één groot nadeel: Fifty Shades Darker heeft niet zo’n krachtig scenario. OK, de veelvuldige seksscènes halen alle schade in die de Hollywood-blockbusters de afgelopen 2 decennia misten, maar de cinematografie en enscenering gaan erop achteruit tegenover zijn voorganger. Bovendien wordt de verhaallijn gedurende bijna 2 uur cinema zodanig uitgerokken dat de structuur volledig zoek is. Less is more, people! Tot slot moeten we huilen bij de povere rol die L.A. Confidential-ster Kim Basinger kreeg in deze Fifty Shades Darker naast het toch wel goed gecaste koppel Jamie Dornan & Dakota Johnson. Nieuwe namen zoals Bella Heathcote & Eric Johnson dragen ook niet veel bij tot deze nieuwe Fifty Shades-film.

Besluit: Buiten de seks en enkele krachtige scènes presteert deze Fifty Shades Darker met een budget van 55 miljoen dollar ondermaats.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.