Man in the High Castle S2 op Amazon Prime Video review

Man from the High Castle S2 posterMan in the High Castle S2 ****

Regie: Frank Spotnitz

Met Alexa Davalos, Rufus Sewell, Cary-Hiroyuki Tagawa, Rupert Evans, Luke Kleintank, Joel de la Fuente, DJ Qualls, Rick Worthy, Callum Keith Rennie, Tate Donovan, Tzi Ma, Stephen Root, Brennan Brown, Bella Heathcote,

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Alias & het vorige seizoen van The Man in the High Castle.

Het verhaal: We volgen de rebelse avonturen van Juliana Crain verder. Ze wist Joe Blake met de film te laten ontsnappen uit de handen van het Verzet richting Mexico en wordt daarom op het matje geroepen door de grote leider zelf, de man in het hoge kasteel.

Alexa Davalos in het 2de seizoen van The Man in the High Castle

Ons verdict: Het is sinds Alias geleden dat de redactie van MoviePulp.be nog een goede spionageserie heeft mogen beoordelen. Hoewel de stijl van Frank Spotnitz een stuk anders is als deze van J.J. Abrams heeft het eerste seizoen van The Man in the High Castle ons aardig kunnen bekoren. Maar onze verwachtingen zijn hooggespannen met deze hoofdvlieger van Amazon Studios.

Je ziet dat er duidelijk meer geïnvesteerd wordt in dit 2de seizoen van The Man in the High Castle, maar het is een beetje de allure van zijn 1ste seizoen kwijt. Het verhaal wijkt wat af van het originele verhaal door Philip K. Dick en spitst zich eerder toe op de kerncast met Alexa Davalos, Rufus Sewell, Joel de la Fuente, Rupert Evans & Luke Kleintank aan kop. Geheimzinnigheid & samenzwering worden schrijver Frank Spotnik’s grootste succesfactoren voor The Man in the High Castle S2. Echter vallen bepaalde belangrijke nieuwe acteerprestaties zoals deze van Stephen Root als de gekke Hawthorne Abendsen en de meedogenloze Gary Connell vertolkt door acteur Callum Keith Rennie een beetje uit de boot. Ook Cary-Hiroyuki Tagawa wordt zoals Hiro Nakamura in Heroes op een pad gezet dat we reeds kennen en het verhaal van Joe Blake doet dan weer terugdenken aan dat van Sydney Bristow in Alias. Het is dus allemaal een beetje hetzelfde, maar dan in een controversieel jasje met een uitgebreide kijk vol hakenkruizen op de alternatieve wereld van de Nazi’s en een spetterende ontknoping in de laatste aflevering moeten we toegeven.

Besluit: We blijven genieten van The Man in the High Castle, maar het 2de seizoen speelt een beetje zijn pluimen kwijt.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter