DVD review van Heroes Seizoen 1

Poster van Heroes seizoen 1Heroes*****

Regie: Tim Kring (Crossing Jordan***, Chicago Hope**)

Met o.a. Greg Grunberg, Jack Coleman, Adrian Pasdar, Milo Ventimiglia, Ali Larter, Hayden Panettiere en Masi Oka.

Aantal afleveringen: 23 afleveringen (45-60min per aflevering)

Ga kijken als je hield van legendarische series waar je veel geduld moet hebben zoals Lost***** en Alias*****

Vergelijk prijzen van Heroes op Kelkoo!

Het verhaal: Een tiental individuen ontdekken dat ze allemaal unieke gaven hebben. Een aantal van hen waaronder Hiro Nakamura, Peter Petrelli en Isaac Mendez zien hun lot verbonden aan een catastrofale gebeurtenis in downtown New York. In de toekomst zal een nucleaire explosie New York van de kaart vegen en tijden van chaos blijken eraan te komen. Bepaalde ‘heroes’ zoeken naar een oplossing om het conflict te vermijden, terwijl anderen de gebeurtenis laten begaan. Maar wie staat aan welke zijde? Is de toekomst onvermijdelijk of niet? Welke rol speelt The Cheerleader in het verhaal? En wie is die mysterieuze Mr. Bennet die mensen met krachten ontvoerd?

Cast van Heroes Seizoen 1

Ons verdict: Met Heroes heeft NBC als één van de laatste grote Amerikaanse tv-kanalen eindelijk zijn eerste echte legendarische tv-serie gevonden (vooral Fox met 24**** en Alias**** maar ook CBS met CSI****, ABC met Lost***** en HBO met The Sopranos***** en Rome**** gingen hen vooraf). En wat voor één! Heroes behoort tot de nieuw wave van Amerikaanse reeksen à la Lost***** en Alias*****. Het zijn series vol spanning waar de regisseurs jouw zenuwen tot het uiterste drijven van de spanning. Het mag dan ook niet verbazen dat je ook deze keer weer de hele nacht door de afleveringen op de dvd-box blijft kijken. In deze series mag je een magnifieke karaktertekening van de verschillende personages verwachten. In het geval van Heroes speelt de karaktertekening een grote rol, want het publiek leert op een trage, mysterieuze en intrigerende wijze beetje per beetje de krachten van de helden kennen. Het verhaal van Heroes komt gelukkig genoeg na seizoen 1 tot zijn einde (niet zoals Lost en Alias dus). Bedenker Tim Kring heeft aangekondigd dat na volume 1 het eerste verhaal stopt en een ander verhaal begint. Aflevering 23: How to Stop an Exploding Man geeft aan het einde een voorsmaakje van volume 2 (het voorstukje Generations kan je onderaan bekijken). Wat seizoen 1 betreft, ben ik een razende fan geworden. Vooral aflevering 20: ‘Five Years Gone’ met een blik in de toekomst vond ik de beste aflevering van het hele seizoen en mijn favoriet personage uit de serie is Peter Petrelli.

Besluit: Hoewel ik het genre persoonlijk niet echt toegankelijk vind voor televisie, blijft Heroes een MUST HAVE voor iedereen die houdt van een realistisch stripverhaalgebeuren gegoten in het nieuwe Amerikaanse hitserie genre/format. Hier kan je commentaren zien van de Heroes-cast vanop Comic Con in San Diego, maar ook op de officiële website van NBC kan je commentaren van de sterren horen over seizoen 2! Check het dus out!! De Belgische DVD-release van Heroes zou gepland zijn voor 13 september 2007. Check dus Free Record Shop als je de hitserie op DVD of Blu Ray wil bemachtigen.

9 gedachten op “DVD review van Heroes Seizoen 1”

 1. Science fiction is juist levender dan vroeger hoor !
  ps: HEROES ROCKS ! !

  Neem ook een kijkje op mijn andere site, deze is een en al heroes:
  http://freewebs.com/heroes-maestro

  neem ook een kijkje op nog een andere site van mij en een vriend:
  htpp://headbangers.websitemaker.nl/rock

  Doei en ps: ik vind deze site goed omdat er veel uitleg is

  Please wait...
 2. Hi Steven, leuke reply. En ik dacht altijd maar dat we teveel zeverden :-) Blij dat je onze writing skills waardeert.

  Wat vind je van het 2de seizoen van Heroes tot hier toe? Ik moet zeggen dat ik vind dat het maar povertjes op gang komt…

  Please wait...
 3. ze geven die serie nu voor 45 euro bij freerecordshop. is die de moeite laat het mij rap weten?

  Please wait...
 4. Zeker geen slechte serie Yves, mr verliest spankracht in de latere seizoenen.

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter