Review of Agora

Agora ****

Regie: Alejandro Amenábar (The Others)

Met Rachel Weisz, Oscar Isaac, Max Minghella, Rupert Evans, Sami Samir,…

Speeltijd: 126′

Ga kijken als je hield van Jeanne d’Arc en The Passion of the Christ.

Het verhaal: Alexandrië, 391 n.Chr. Hypatia is een opmerkelijke vrouwelijke filosofe die haar leven heeft toegewijd aan kennis en wetenschap. 2 mannen vechten in een tijd van politieke en religieuze instabiliteit om haar hand: de leerling Orestes en haar slaaf Davus. Hypatia schenkt hen weliswaar geen aandacht en doet er alles aan om de grootste bibliotheek van haar tijd te vrijwaren van totale vernietiging. Ons verdict: De Europese film staat mijlenver weg van Hollywood? Think again, want er komen heel wat goede initiatieven teweeg de laatste jaren (zie hier). Agora is ditmaal een Spaanse productie met een voortreffelijke Amerikaanse 2de rangscast (exclusief Rachel Weisz dan). De film heeft een origineel onderwerp: de teloorgang van het Romeinse Rijk en de opkomst van het christendom. De impact dat deze heeft gehad op de Westerse geschiedenis is significant en verdient de aandacht in een film zoals deze. De landschappen en beelden van de aarde zijn spraakmakend en doen je smullen naar meer. Leg daar een uitmuntende prestatie van Rachel Weisz bij en je hebt een Romeins epos met een minimum aan actie en een maximale vorm van controverse: het begin van de onderdrukking van de vrouw, de ondermijning van kennis en archivering, etc.

Kortom, Agora is een Europese productie met pit! Onderaan kan je een clip bekijken uit Agora (meer clips op TrailerAddict):


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Review of Agora”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter