UPDATE: De nieuwe cast van Star Wars van dichtbij bekeken

star-wars-7-banner

Star Wars is actueler dan ooit en voor de gelegenheid van Star Wars Day blinkt MoviePulp graag vooruit op de nieuwe cast van Star Wars: Episode VII. Wie zijn ze en waar komen ze vandaan? Met details van de personages uit Star Wars VII: The Force Awakens nu, May The 4th Be With You!

John Boyega

John Boyega

In Europa heeft de jonge Brit John Boyega maar weinig bekendheid: hij speelde enkel in een aflevering van Law & Order UK. Toch speelde hij al noemenswaardige rollen in de films Attack the Block, Imperial Dreams en My Murder. Fionnuala Halligan of Screen International verkoos de jonge acteur van 17 maart 1992 tot UK Stars of Tomorrow 2011 door zijn rol in science fiction film Attack the Block. Hij is ook een deel van de cast uit 24: Live Another Day. In Star Wars VII: The Force Awakens speelt hij de rol van Stroomtroopers Finn die ontsnapt uit de klauwen van First Order en het zal opnemen tegen aardsvijand Kylo Ren.

Andy Serkis

Andy Serkis

De Brit Andy Serkis zou geen onbekende mogen zijn voor de filmliefhebber. Hij speelde onder meer mee in de blockbuster-saga The Lord of the Rings als Gollum en verzorgde ook de stem voor Caesar in Rise of the Planet of the Apes /Dawn of the Planet of the Apes en Captain Haddock in Steven Spielberg’s De Avonturen van Kuifje. In Star Wars VII: The Force Awakens zou volgens geruchten de rol van grote schurk Supreme Leader Snoke op zich nemen, de meester van Kylo Ren gespeeld door Adam Driver.

Domhnall Gleeson

Domhnall Gleeson

De Ierse acteur Domhnall Gleeson werd bekend door de rol van Bill Weasley op zich te nemen in de Harry Potter-films The Deathly Hallows: Part 1 & Part 2. Hij speelde ook mee in True Grit met Jeff Bridges, het schitterende Ex Machina en About Time met Rachel McAdams. Op IMDb kunnen we lezen dat hij de rol van General Hux op zich neemt, een commandant van de First Order.

Max von Sydow

Max von Sydow

Max von Sydow is ook geen groentje in het gezelschap: De Zweeds acteur speelde al in talloze nevenrollen in films zoals Shutter Island, Robin Hood en Minority Report. Zijn carrière startte dankzij het werk van de populaire Zweeds regisseur Ingmar Bergman in de jaren ’40. Zijn eerste grote rol in Hollywood was The Greatest Story Ever Told. Naar verwachting zal hij een meer donkere rol spelen in deze nieuwe Star Wars: Episode VII, maar niets is bekend tot hiertoe.

Daisy Ridley

Daisy Ridley

Daisy Ridley is wederom een onbekende Britse met een jonge leeftijd (van geboortejaar 1992). Ze kreeg een aantal rollen op de televisie in de shows Mr Selfridge, Silent Witness en Youngers. Binnenkort is ze te zien in de films The Inbetweeners 2 en Scrawl. Kleine details: Daisy Ridley is een jazz zangeres, danser en sterke zwemster volgens Mashable. Ze is één van de hoofdfiguranten uit Star Wars VII: The Force Awakens genaamd Rey, een dapper weeskind van de planeet Jakku en het valt op dat ze heel hard lijkt op Nathalie Portman die Queen Padmé Amidala vertolkte in Star Wars I-III.

Oscar Isaac

Oscar IsaacOscar Isaac mag ook geen onbekende acteur zijn voor de filmliefhebber. Hij speelde al in talloze bekende films mee zoals Drive naast Ryan Gosling, Agora met Rachel Weisz en Body of Lies met Leonardo DiCaprio & Russell Crowe. Onlangs kreeg hij de hoofdrol in de Oscargenomineerde film Inside Llewyn Davis van de Coen brothers. Poe Dameron is de naam van het personage dat hij op zich neemt, een rebel die het duidelijk in zijn X-wing wil opnemen tegen de First Order.

Adam Driver

Adam Driver

De laatste van het gezelschap is de Amerikaanse acteur Adam Driver, in Europa gekend uit Inside Llewyn Davis en Lincoln. Zijn doorbraak kwam er met Frances Ha en de hitserie Girls. Hij neemt de nu al iconische schurk Kylo Ren op zich, een grote bewonderaar van het vroegere werk van Darth Vader.

Zoals je ziet, heerst er nog veel geheimzinnigheid over de rollen die de nieuwe cast zal innemen. Wat zijn jullie ideeën? Welke rollen denken jullie dat de nieuwelingen zullen opnemen? Wat zijn jullie verwachtingen?


2 gedachten op “UPDATE: De nieuwe cast van Star Wars van dichtbij bekeken”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter