Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II review

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II*****

Regie: David Yates

Met: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Ralph Fiennes, Michael Gambon

Speelduur: 130´

“It all ends here!”, schreeuwen de posters en de trailers het uit. Onze repliek daarop luidt: “…and they saved the best for last!”. Vanaf 13 juli in alle bioscopen (zowel in 2D, als in 3D).

Het verhaal: Zoals verwacht gaat het verhaal netjes verder waar Harry Potter and the Deathly Hallows Part I ophield. De strijd tussen Harry Potter (Daniel Radcliffe) en Lord Voldemort (Ralph Fiennes) escaleert tot een regelrechte oorlog tussen goed en kwaad. Nooit stond er meer op het spel en niemand is nog veilig. Het is zoals steeds Harry Potter die die ultieme opoffering zal moet maken, terwijl de onvermijdelijke ultieme confrontatie met Voldemort steeds dichterbij komt…

Ons verdict: Er is de voorbije tien jaar heel wat over geschreven en gepraat: Harry Potter, de bebrilde tovenaarsjongen. Een hersenspinsel van de Britse schrijfster J.K. Rowling, dat voor eeuwig en altijd de levens veranderde van ontelbare fans en natuurlijk ook van de hoofdrolspelers Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson. Wat deze drie jongelingen nadien gaan betekenen in de filmwereld is onduidelijk. Dat ze talent te over hebben is zeker, maar de kans is erg groot dat we hen voor eeuwig en altijd gaan blijven vereenzelvigen met hun meest epische personages. Dat de franchise zoveel impact zou hebben op onze jeugd, onze cultuur en noem maar op, had niemand ooit kunnen voorspellen. Vergeet Star Wars, Lord of the Rings, James Bond of Twilight, want Harry Potter is niet alleen de meest invloedrijk,e maar ook officieel de meest lucratieve filmfranchise aller tijden. Maar dit alles komt nu – zoals eerder al gezegd – aan een einde met Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II.

Regisseur David Yates nam voor de vierde keer plaats in het regiestoeltje en met elke nieuwe film in de reeks werd zijn groei als cineast zéér duidelijk. Zo ook bij dit tweede deel in de epische finale van de ‘Harry Potter’-saga. De toon wordt vanaf de eerste scènes al gezet en vrolijk zal je er niet van worden. Als u dacht dat de vorige Harry Potters soms donker waren, dan mag u zich vasthouden voor dit sluitstuk! De sfeer is uitermate macaber, sinister en er hangt een constante sfeer van dood en verderf over alles heen. Doden vallen als vliegen, er wordt zelfs gevloekt en hier en daar bevat de film enkele behoorlijk angstaanjagende, maar ook gewelddadige scènes. Dit is helemaal geen kinderfilm meer, zoals velen nog stééds denken bij het horen van de naam ‘Harry Potter’. Dit is volwassen en vakkundig gemaakte fantasy, dat zich overigens gerust kan meten met Peter Jackson’s Lord of the Rings: Return of the King. Sommige recensies van collega’s spreken zelfs ook al van Oscarwaardig, maar dat laten we nog even in het midden.

Hoe dan ook, de drie hoofdrolspelers zijn ondertussen perfect op elkaar ingespeeld en houden zoals voordien weer de nodige menselijke emotie in stand. Want tussen alle monsters, inmense draken en bizarre toverdrankjes heen is deze laatste Harry Potter weer een erg emotionele, gevoelige film. Yates vindt gelukkig het perfecte evenwicht tussen actie, spektakel en goed geschreven dialogen. Waar het vorige deel soms wat trager was, door de opzet van het verhaal en dergelijke, vliegt Harry Potter and the Deathly Hallows Part II tegen een hels tempo voorbij! Bovendien bevat deze het meeste spektakel en spanning van alle films. Zoals verwacht zijn de actie- en spektakelscènes erg indrukwekkend, met feilloze speciale effecten, indrukwekkende settings en epische massascènes. Tussen al deze enen en nullen houden niet alleen de drie jongeren zich goed staande, maar ook de oude garde kwijt zich weer perfect van zijn taak. Het is vooral aangenaam om Maggie Smith opnieuw naar de voorgrond te zien treden en ook Alan Rickman is verrassend subliem. Ralph Fiennes kan zich op zijn beurt eindelijk helemaal gooien in zijn vertolking van Lord Voldemort en toont ons een tegelijk angstaanjagende, doch bijwijlen zielige slechterik. Wanneer de langverwachte confrontatie tussen Harry Potter en Lord Voldemort eindelijk is aangebroken, stelt deze ‘showdown’ gelukkig niet teleur. Integendeel! Harry Potter and the Deathly Hallows is wat ons betreft het perfecte einde en met stip één van de beste uit de reeks. Kortom, allen daarheen en voor een keertje raden we de 3D-versie ten volle aan!

Meer informatie over de film nodig? Wheck dan zeker de officiële Belgische filmwebsite: www.harrypotter.be.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

16 gedachten op “Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II review”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  Dat is wel héééél positief he Steve. Maar bon, mijn vraag is, is dit echt zo goed dat het de moeite is om mij door alle andere Potters te worstelen of volstaat Hallows Pt.1 om te kunnen volgen?

  Please wait...
 2. Yeps I know K :) maar je voelde de golf van verbazing en excitement door de hele perszaal gaan. Op Rotten Tomatoes staat deze ook op 95% en iedereen is het uniniem eens: dit is één van de strafste uit de hele reeks. Maar het is echt wel de payoff van alles uit de hele franchise, dus alle mysteries, alle loose ends, alle twists en noem maar op – komen tot een mooi einde. Dus met Hallows Pt. 1 ga je teveel emotionele impact missen. Hahaha dat wordt een HP-marathonneke my friend :)

  Please wait...
 3. ik ga niet alle harry’s terug zien voor deel 2. vond deel 1 al saai tot deel 5 vond ik ze goed. ga hem wel zien in 3d als ge zegd dat het de moeite is maar met een lage verwachting en dan kan hij mij nog verrassen

  Please wait...
 4. Ik vind het grappig hoe overtuigd jullie zijn van het 3D effect in deze film. Terwijl wij, ik, in onze/mijn review op Cineme.be, daar juist helemaal NIET van overtuigd ben.

  Dit is een conversie-film, niet opgenomen in 3D en nooit voorbestemd om 3D te zijn. Dat merk je enorm, vond ik. Wat ik wel vond was dat het 3D element niet stoort, de film werd er (gelukkig) niet donkerder door of waziger. Maar (voor mij) absoluut niet beter ook niet.

  Waarom ben jij wel overtuigd van het 3D? Zag je “TF3” in 3D?
  Groeten,
  Stijn

  Please wait...
 5. Je mag gerust zeggen dat ‘ik’ overtuigd was van het 3D effect. Post-conversie of niet, de 3D gaf de film vaak meer diepte, en vooral de rondvliegende stofdeeltjes, de dwarrelende as enzo verder deed me denken aan de beelddiepte van pakweg Avatar. En ja ook ik kon niet genieten van de post-conversion 3D van pakweg Clash of the Titans, The Last Airbender of Narnia 3. En bij deze HP stoorde me dit niet en betrapte ik mezelf erop dat ik soms zelfs zat te genieten van de rondvliegende zaken (zoals bvb: de slangenscènes). Deze scènes kwamen soms even tot leven en dat is lang geleden dat ik dit nog eens opmerkte.

  P.S.: Neen, TF3 heb ik helemaal nog niet gezien, zowel niet in 2D, als 3D, en deze zal ik wss ook mijden tot op DVD. :-)

  Please wait...
 6. ik had veel meer verwacht eindgevecht is mager (zoals dat ook was bij transformers 3), humor niet altijd gepast 3d was oke en zoals gezegd niet storend maar nu om te zeggen dat de film oscar waardig is dat veel te veel eer. als ze de saaie stukken uit deel 1 hadden geknipt hadden ze niet in twee delen moeten zijn. nogal geld klopperij. lotr, star wars en zelfs star trek zijn wel 100 keer beter.

  Please wait...
 7. Eindgevecht mager? Zeker dat je niet per ongeluk in de vertoning van Larry Crowne of Kung Fu Panda 2 verzeild was geraakt? Deze conclusie, overvol met geslaagde speciale effecten en ander spektakel, wordt overal – terecht – vergeleken met Lord of the Rings, ik vraag me af wat jij dan juist wilde zien. En humor ongepast? Please explain why? Ik ben echt benieuwd. Op het acteerwerk is niets aan te merken en als jij de gevoeligere scènes saai en slecht geacteerd vond, dan heb je volgens mij gewoon een beetje de boot, ofte ‘the whole point’, gemist. Als je met karakters meeleeft, wat bijna niet anders kan door het sterke acteerwerk, dan zijn deze scènes niet ‘saai’. Maar daar moet je uzelf wat voor openstellen Yves :) De film heeft ondertussen 97% op rotten tomatoes en is daarmee inderdaad de hoogst scorende. Alle fans van de boeken die ik al gesproken zijn eveneens tevreden. Mission accomplished voor David Yates, lijkt me zo!

  Please wait...
 8. als harry tegenover voldemort staat met toverstaf is veel te kort en kon zeker langer. star wars 3 en lotr waren veel episere battles. humor: wanneer maggie smith zegt dit wou ik al lang doen (scene waar ze de school beschermd), waar longbottom grappig wil zijn (scene aan begin van brug). de zaal vond dat grappig ik niet vond dat niet passen. vond trouwens eerder de draak scenes en wegvliegscenes goede 3d dan de slangscenes. heb trouwens niet gezegd dat het acteren slecht was maar geen oscar waard zoals andere zeggen en de film is oke maar blaast mij niet van mijn sokken. nog geen 1 film gezien dit jaar die mij echt bijblijft en dat hoopte ik wel met deze laatste. vor mij maar 3 sterren

  Please wait...
 9. Yves, no offence maar je zegt alles met de volgende zin (en heb er even leestekens tussen gevoegd): “De zaal vond dat grappig, ik niet. Vond dat niet passen.”. Wat zegt dat? Enfin, we zullen wel zien met de oscars of het uitdelen van andere awards ;-) De nieuwe Boll al gezien trouwens?

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter