MoviePulp

Fantastic Beasts and Where to Find Them review

Fantastic Beasts and Where to Find Them posterFantastic Beasts and Where to Find Them ****

Regie: David Yates (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2)

Met Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Colin Farrell, Alison Sudol, Dan Fogler, Carmen Ejogo, Ezra Miller, Ron Perlman, Gemma Chan, Samantha Morton, Jon Voight, Johnny Depp,..

Speeltijd: 133′

Ga kijken als je hield van Miss Peregrine’s House for Peculiar Children.

Het verhaal: We ontmoeten Newt Scamander, een mysterieuze Britse man met een koffer vol vreemde wezens op zoek naar nog meer vreemdere wezens in New York.

Cast van Fantastic Beasts and Where to Find Them

Ons verdict: Hier zijn we dan. 5 jaar na de laatste Harry Potter-film heeft Warner Bros. opnieuw een manier gevonden om de magie van deze franchise tot leven te brengen in Fantastic Beasts and Where to Find Them. Niemand minder dan Oscar-winnaar Eddie Redmayne mag de nieuwe frontrunner zijn van de uitgebreide spin-off franchise die maar liefst 5 geplande films zal tellen.

Halverwege de film heb je al snel door waarom er zoveel films nodig zijn: Fantastic Beasts is een stuk creatiever dan zijn voorgangers. Ook merk je dat de franchise zijn jeugdjaren is ontgroeid (dat wisten we al wel wat na de Deathly Hallows-hoofdstukken) en eindelijk garant kan staan voor het betere acteerwerk met Eddie Redmayne aan kop van het leuke groepje Dan Fogler, Katherine Waterston & Alison Sudol. Ook Ezra Miller die binnenkort in Justice League zal verschijnen als The Flash levert voortreffelijk werk. Toch kan het niet op tegen de magische & inspiratievolle wereld die David Yates voor ogen heeft met Fantastic Beasts. Bovendien zullen de talloze verwijzingen naar de Harry Potter-wereld die ik niet begrijp, de fans een groot plezier doen.

Kortom, Fantastic Beasts and Where to Find Them wordt de nieuwe cash cow van Warner Bros. na de mislukte Hobbit-films. En het is de moeite waard!

 

Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

3 commentaren

  • Box Office België update (2016 week 47) op MoviePulp and other fiction on 21 november 2016 at 18:00

    […] week nog een weekje met de vlag wapperen aan de Box Office België, maar in week 47 was het gedaan. Fantastic Beasts and Where to Find Them deed wat Jack Reacher 2: Never Go Back & Hacksaw Ridge niet konden, nl. met 1,46 miljoen euro […]

  • Box Office België update (2016 week 49) op MoviePulp and other fiction on 8 december 2016 at 20:52

    […] Fantastic Beasts blijft het goed doen aan de Belgische box office! Met 3,37 miljoen euro na 3 weken is het al één van de sterkste stijgers van 2016, maar toch moet het onderdoen aan zijn grote broertjes uit de Harry Potter-franchise. Gemengde gevoelens dus bij Warner Bros., hoewel ze in MoviePulp.be’s deskundige ogen niet te klagen hebben. Vaiana, die vorige week zijn intrede deed aan de Belgische box office met 784.809 euro (een stevig resultaat vergelijkbaar met Big Hero 6) is bvb. al betrekkelijk jaloers op dit resultaat van de Harry Potter-spin-off. Ook Allied, die 2 weken terug op het witte doek verscheen en opende met 283.174 euro, is op plaats 3 jaloers op wat Fantastic Beasts allemaal presteert. Sully wist in zijn eerste week 226.228 euro op te halen, een resultaat vergelijkbaar met ander Clint Eastwood-films zoals Gran Torino, J. Edgar & Changeling. De Premier is inmiddels na zijn 6de week aan 2,65 miljoen euro en verliest daarbij toch wat lengte tegenover andere Erik van Looy-films zoals Loft, Dossier K & De Zaak Alzheimer. Trolls zit De Premier zelfs op de hielden na 6 weken met zo’n 2,36 miljoen euro jaaromzet. Bridget Jones’s Baby (2,10 miljoen euro), Inferno (1,78 miljoen euro) & Huisdiergeheimen (4,64 miljoen euro) zijn allemaal gestrand buiten de top 10. Flop van de week was Shut In die na zijn eerste week een schraal bedrag van 68.783 euro voor een Naomi Watts-film, maar neem dit soort berichten met een korrel zout. Het geweldige Hacksaw Ridge vinden we inmiddels niet meer terug in de top 10 met amper 487.693 euro […]

  • Box Office België update (2016 week 50) op MoviePulp and other fiction on 14 december 2016 at 10:33

    […] Fantastic Beasts and Where to Find Them kon het niveau van de voorbije weken niet aanhouden en moet deze week Disney’s Vaiana voorlaten aan de Belgische box office. Met 1,16 miljoen euro na 2 weken doet deze animatiefilm het aardig, maar niet zoals in de Verenigde Staten. 3,72 miljoen euro haalde Fantastic Beasts inmiddels op na 3 weken en blijft daarbij mooi op plaats 2 in week 50. Beste nieuwkomer is niet Arrival, die haalde op plaats 4 een aardige 214.975 euro op, maar Demain Tout Commence van acteur Omar Sy met 328.299 euro in zijn eerste week. Inmiddels blijft het spannend om het beste box office resultaat van het jaar, want Huisdiergeheimen komt opvallend dichtbij Finding Dory met 4,65 miljoen euro jaaromzet. Flops van de week was Office Christmas Party met amper 88.385 euro in zijn openingsweek en Papa ou Maman 2 met 74.083 euro. […]

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.