Fantastic Beasts and Where to Find Them review

Fantastic Beasts and Where to Find Them posterFantastic Beasts and Where to Find Them ****

Regie: David Yates (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2)

Met Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Colin Farrell, Alison Sudol, Dan Fogler, Carmen Ejogo, Ezra Miller, Ron Perlman, Gemma Chan, Samantha Morton, Jon Voight, Johnny Depp,..

Speeltijd: 133′

Ga kijken als je hield van Miss Peregrine’s House for Peculiar Children.

Het verhaal: We ontmoeten Newt Scamander, een mysterieuze Britse man met een koffer vol vreemde wezens op zoek naar nog meer vreemdere wezens in New York.

Cast van Fantastic Beasts and Where to Find Them

Ons verdict: Hier zijn we dan. 5 jaar na de laatste Harry Potter-film heeft Warner Bros. opnieuw een manier gevonden om de magie van deze franchise tot leven te brengen in Fantastic Beasts and Where to Find Them. Niemand minder dan Oscar-winnaar Eddie Redmayne mag de nieuwe frontrunner zijn van de uitgebreide spin-off franchise die maar liefst 5 geplande films zal tellen.

Halverwege de film heb je al snel door waarom er zoveel films nodig zijn: Fantastic Beasts is een stuk creatiever dan zijn voorgangers. Ook merk je dat de franchise zijn jeugdjaren is ontgroeid (dat wisten we al wel wat na de Deathly Hallows-hoofdstukken) en eindelijk garant kan staan voor het betere acteerwerk met Eddie Redmayne aan kop van het leuke groepje Dan Fogler, Katherine Waterston & Alison Sudol. Ook Ezra Miller die binnenkort in Justice League zal verschijnen als The Flash levert voortreffelijk werk. Toch kan het niet op tegen de magische & inspiratievolle wereld die David Yates voor ogen heeft met Fantastic Beasts. Bovendien zullen de talloze verwijzingen naar de Harry Potter-wereld die ik niet begrijp, de fans een groot plezier doen.

Kortom, Fantastic Beasts and Where to Find Them wordt de nieuwe cash cow van Warner Bros. na de mislukte Hobbit-films. En het is de moeite waard!

 

3 gedachten op “Fantastic Beasts and Where to Find Them review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter