Franchise: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts: Miscastings of revelaties?

Op het internet circuleert het nieuws dat er na Johnny Depp een nieuwe naam getekend heeft voor de nieuwe Fantastic Beasts-franchise: Jude Law! Jude Law die met rollen in films zoals Sherlock Holmes, Alfie, Enemy at the Gate, Steven Spielberg’s A.I.: Artificial Intelligence & King Arthur: Legend of the Sword geen introductie meer nodig heeft, gaat de rol van de bekende Albus Dumbledore op zich nemen. Hij zal dus in de ultieme eindstrijd der tovenaars tegenover de machtige Gellert Grindelwald moeten vechten (en ook winnen uiteraard). En wij denken bij onszelf, wat is er gebeurd met het Harry Potter-universum? Dit filmuniversum vol nerds & inmiddels opgegroeide aspirant tovenaars is een deel van zijn identiteit aan het verliezen. Waarbij vroeger de waarde was “Hoe lelijker de acteur, hoe meer kans hij maakt op een rol in Harry Potter” (no offence, wij geloven absoluut dat iedereen mooi is op zijn eigen manier, maar Rupert Grint, Domhnall Gleeson, Eddie Redmayne, Michael Gambon & Ralph Fiennes horen nu niet bepaald op een modeshow thuis) lijkt er een nieuwe realiteit te ontstaan. Investeren in trucage om acteurs akeliger te maken? Dat kan, maar is niet bepaald kosten-efficient toch? Maar de publieke opinie is al vaak fout geweest als je kijkt naar Ben Affleck die iedereen afschreef als Batman na zijn ‘gefaalde’ DareDevil-prestatie. Toch was Affleck veruit de beste acteur in Batman vs Superman: Dawn of Justice. Wint talent over uiterlijk? Wat denken jullie? Horen Johnny Depp & Jude Law thuis in het Fantastic Beasts-universum? Voelen de Harry Potter-fans zich nog thuis bij Fantastic Beasts? Laat het ons gerust weten op onze Facebook-pagina.

Lees verder Fantastic Beasts: Miscastings of revelaties?

De top 5 meest succesvolle films van 2016

Bioscoopzitjes in Kinepolis Brussel

2016 is stil aan ten einde aan het komen en dat betekent tijd voor lijstjes zoals jullie reeds zagen op MoviePulp.be. Na de grootste acteur & actrice is het tijd voor de meest succesvolle film van 2016! In de Verenigde Staten ging Finding Dory met de eer lopen voor Captain America: Civil War & Huisdiergeheimen. Wat zal de Belgische box office zeggen? Welke film haalde het afgelopen jaar het beste box office resultaat op? Welke film bereikte de grootste jaaromzet aan de Belgische box office? Eén ding is zeker: IS, de aanhoudende terreur & sterke televisieseries van HBO, Netflix & Amazon hebben ervoor gezorgd dat de bioscoopgang serieus te leiden heeft in België met een daling van 33% in de top 5 tegenover vorig jaar.

Lees verder De top 5 meest succesvolle films van 2016


Dit waren de grootste openingsweken van 2016

Dit zijn de grootste openingsweken van 2016

België is inmiddels een volwassen bioscoopland aan het te worden. De recente lancering van de IMAX-zaal in Kinepolis Brussel en herlancering van Barco Escape toont aan dat er volop geïnvesteerd worden in de Belgische bioscopen. Ook worden er veel vaker grotere marketing budgetten ingezet in België en dat zie je aan de box office resultaten van de eerste week. Highlights dit jaar waren de pop-up stand van Fox Belgium op de Meir voor de film Suicide Squad en Snapchat campagnes van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children met creatieve filters. Maar welke impact hebben deze op de effectieve box office resultaten? Daarom stellen we jullie graag de grootste openingsweken van 2016 voor!

Lees verder Dit waren de grootste openingsweken van 2016

Box Office België update (2016 week 49)

Fantastic Beasts banner

Fantastic Beasts blijft het goed doen aan de Belgische box office! Met 3,37 miljoen euro na 3 weken is het al één van de sterkste stijgers van 2016, maar toch moet het onderdoen aan zijn grote broertjes uit de Harry Potter-franchise. Gemengde gevoelens dus bij Warner Bros., hoewel ze in MoviePulp.be’s deskundige ogen niet te klagen hebben. Vaiana, die vorige week zijn intrede deed aan de Belgische box office met 784.809 euro (een stevig resultaat vergelijkbaar met Big Hero 6) is bvb. al betrekkelijk jaloers op dit resultaat van de Harry Potter-spin-off. Ook Allied, die 2 weken terug op het witte doek verscheen en opende met 283.174 euro, is op plaats 3 jaloers op wat Fantastic Beasts allemaal presteert. Sully wist in zijn eerste week 226.228 euro op te halen, een resultaat vergelijkbaar met ander Clint Eastwood-films zoals Gran Torino, J. Edgar & Changeling. De Premier is inmiddels na zijn 6de week aan 2,65 miljoen euro en verliest daarbij toch wat lengte tegenover andere Erik van Looy-films zoals Loft, Dossier K & De Zaak Alzheimer. Trolls zit De Premier zelfs op de hielden na 6 weken met zo’n 2,36 miljoen euro jaaromzet. Bridget Jones’s Baby (2,10 miljoen euro), Inferno (1,78 miljoen euro) & Huisdiergeheimen (4,64 miljoen euro) zijn allemaal gestrand buiten de top 10. Flop van de week was Shut In die na zijn eerste week een schraal bedrag van 68.783 euro voor een Naomi Watts-film, maar neem dit soort berichten met een korrel zout. Het geweldige Hacksaw Ridge vinden we inmiddels niet meer terug in de top 10 met amper 487.693 euro. De Belg weet dus niet echt wat er goed is aan de Belgische box office.

Box Office België update (2016 week 47)

Fantastic Beasts doet het fantastisch aan de Belgische box office

De film Trolls mocht vorige week nog een weekje met de vlag wapperen aan de Box Office België, maar in week 47 was het gedaan. Fantastic Beasts and Where to Find Them deed wat Jack Reacher 2: Never Go Back & Hacksaw Ridge niet konden, nl. met 1,46 miljoen euro de Belgische box office overdonderen! Het neemt zo de eerste plaats in van het jaar 2016 qua openingsweken voor Deadpool, Suicide Squad, The Revenant & De Premier, maar doet het wel 2 keer minder als Harry Potter’s Deathly Hallows-filmen maar ook een stukje minder als andere films uit de francise. Jack Reacher 2: Never Go Back haalde zo’n 325.003 euro op in zijn openingsweek, terwijl Hacksaw Ridge 234.890 euro ophaalde in zijn eerst week. Inmiddels zit de Premier aan een jaaromzet van 2,27 miljoen euro en sprong zo over Trolls naar plaats 2 in week 47. Trolls haalt momenteel op plaats 3 een jaaromzet van 2,12 miljoen euro. Op plaats 4 zien we verrassend Girl on the Train met een jaaromzet van 944.827 euro springen over Jack Reacher 2: Never Go Back in week 47. Doctor Strange heeft tot slot een jaaromzet van 1,62 miljoen euro bereikt.


Fantastic Beasts and Where to Find Them review

Fantastic Beasts and Where to Find Them posterFantastic Beasts and Where to Find Them ****

Regie: David Yates (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2)

Met Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Colin Farrell, Alison Sudol, Dan Fogler, Carmen Ejogo, Ezra Miller, Ron Perlman, Gemma Chan, Samantha Morton, Jon Voight, Johnny Depp,..

Speeltijd: 133′

Ga kijken als je hield van Miss Peregrine’s House for Peculiar Children.

Lees verder Fantastic Beasts and Where to Find Them review