De Skyfall Blu-Ray filmreview

Skyfall Limited Blu-Ray EditionSkyfall *****

Regie: Sam Mendes (American Beauty, Jarhead, Revolutionary Road, Road to Perdition)

Met , , , , , , ,…

Speeltijd: 143′

Ga kijken als je hield van de vorige hardcore Bonds films zoals Quantum of Solace en Casino Royal.

Het verhaal: Een nog steeds roekeloze en jonge Bond komt samen met M en MI5 oog in oog met hun verledens te staan en komen daarbij in contact met een nieuwe terreurcel geleid door de vreemde man Silva.

Daniel Craig als James Bond op de rooftops in Londen

Ons verdict: Na het turbulent MGM-verhaal had niemand nog verwacht dat er na 50 jaar nog een nieuwe James Bond-film ging komen die zo succesvol zou worden. En BAM! Plots was hij daar: de allereerste teasertrailer en het nodige teaser artwork in mei 2012, terwijl de film al in oktober 2012 in de cinemazalen verscheen. Later werd er een heerlijke soundtrack van Adele toegvoegd aan de film en zo leek een succes onvermijdelijk. De resultaten van Skyfall in de bioscoopzalen liegt er niet om: na Avatar was Skyfall de film met het meeste box office omzet in de laatste decennia, zo’n slordige 300 miljoen dollar winst (vooral in België boerde de film goed). Hierbij heb je alle redenen om deze film in huis te halen gelezen!

Skyfall is een kunstwerk met prachtige beelden, ruwe actiescènes om van te smullen en een ijzersterke als James Bond en als M. Opvallend is de prestatie van als bad guy in Skyfall: voortreffelijk, maar desalniettemin vonden bepaalde mensen zijn acteerprestatie net over the top. Regisseur Sam Mendes brengt de Bond legendes Moneypenny en Q op een nieuwe manier terug tot leven, iets wat de grote 007-liefhebbers met open armen hartelijk omarmden. Tot slot zijn er nog de noemenswaardige scènes in Londen zoals de Tube Station en MI5 headquarters die op meesterlijke wijze vernield worden. Met andere woorden, een combinatie van al deze elementen samen laat het beste van wat het Verenigd Koninkrijk te bieden heeft, tonen!

Kortom, met Skyfall voelt het alsof de Bond saga terug op zijn poten terecht is gekomen. Own the movie on DVD or Blu-Ray is mijn aanbeveling. Geniet onderaan van de filmclips Quartermaster, Take The Shot, Mind The Gap en Introducing Silva:

 

 


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 gedachten op “De Skyfall Blu-Ray filmreview”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter