MoviePulp

G.I. Joe Retaliation review

Spaanse G.I. Joe Retaliation posterG.I. Joe 2: Retaliation ****

Regie: Jon M. Chu (Step Up 2)

Met Dwayne Johnson, Bruce Willis, Adrianne Palicki, D.J. Cotrona, Channing Tatum, Ray Stevenson, RZA, Ray Park,…

Speeltijd: 110′

Ga kijken als je hield van Transformers en G.I. Joe: Rise of Cobra.

Het verhaal: De beste elite force van Amerika wordt zwaar op de proef gesteld nadat de (valse) president een onverwachte aanval uitvoert met de Cobra Special Forces. Dit ontaardt in een regelrechte wereldramp nadat de Cobra Commander weet te ontsnappen en zijn zeg over de wereld wil verspreiden met total annihilation als hoofdboodschap.

Dwayne 'The Rock' Johnson in G.I. Joe RetaliationOns verdict: De eerste film van Hasbro’s G.I. Joe speelgoed werd niet hartelijk ontvangen door de menigte in 2009, ongetwijfeld omdat de verwachtingen hoog waren en het de zoveelste zware actiefilm was die in de cinemzalen speelde. Deze opvolger van de G.I. Joe saga zet een indrukwekkendere stap in de goede richting. De special effects zijn niet alleen verbluffend, ook de actiescènes zijn zorgvuldig uitgekozen en choreografisch van een hoogstandje (denk maar aan de scènes op de rotsen in de bergen). Daarbij wordt het blockbuster niveau gehaald van de allereerste Transformers film! Neem naast deze Michael Bay imitatie daarbij een deftige cast met uitmuntende prestaties van Dwayne Johnson, Ray Stevenson, Bruce Willis en de bloedmooie Adrianne Palicki (wat is er beter dan een lady in red?) en G.I. Joe 2 wordt alles behalve een flop.

Kortom, G.I. Joe Retaliation kicks ass! Ga hem u kijken in de cinemazalen!!! Nog niet overtuigd? Neem dan een kijkje naar de onderstaande filmclips Video Game, The Tank, The Cliffside Battle en de vechtpartij tussen Snake Eyes en Storm Shadow:

Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

3 commentaren

  • Steve on 23 april 2013 at 0:48

    Ieder zijn meug, maar dit was een absoluut piece of …. De eerste was idd geen meesterwerk, maar wel amusanter en overigens verhalend beter gemaakt dan de hersendodende miserie dat deze seque moest voorstellen.

  • Elodie Yung wordt Netflix' Daredevil Elektra op MoviePulp and other fiction on 8 juli 2015 at 20:55

    […] actrice uit G.I. Joe: Retaliation & The Girl with the Dragon Tattoo Elodie Yung is de nieuwe Elektra volgens Netflix! Ze zal […]

  • The Magnificent Seven trailer met Denzel Washington op MoviePulp and other fiction on 22 april 2016 at 9:52

    […] (Jarhead, Black Mass), Vinnie Jones (Snatch, Lock, Stock and Two Smoking Barrels), Byung-hun Lee (G.I. Joe 2: Retaliation, Terminator Genisys) & Haley Bennett (Hardcore Henry). Er wordt dus geïnvesteerd in deze […]

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.