Franchise: The Revenant

Wat te streamen in België vanaf februari 2018?

Wat te streamen in België vanaf februari 2018?

De aandachtige volger van onze filmblog heeft opgemerkt dat onze nieuwe rubriek Wat te streamen in België geen referentie naar Netflix Original-series of -films had, maar daar brengen we verandering in voor februari 2018. We zagen immers in primeur het schitterende Altered Carbon, maar hebben nog andere leuke titels om de wintermaanden door te brengen. Onze aanraders voor te streamen vanaf februari 2018: Altered Carbon, Preacher S2, L.A. Confidential, The Revenant & Mute.

Lees verder Wat te streamen in België vanaf februari 2018?

De top 5 meest succesvolle films van 2016

Bioscoopzitjes in Kinepolis Brussel

2016 is stil aan ten einde aan het komen en dat betekent tijd voor lijstjes zoals jullie reeds zagen op MoviePulp.be. Na de grootste acteur & actrice is het tijd voor de meest succesvolle film van 2016! In de Verenigde Staten ging Finding Dory met de eer lopen voor Captain America: Civil War & Huisdiergeheimen. Wat zal de Belgische box office zeggen? Welke film haalde het afgelopen jaar het beste box office resultaat op? Welke film bereikte de grootste jaaromzet aan de Belgische box office? Eén ding is zeker: IS, de aanhoudende terreur & sterke televisieseries van HBO, Netflix & Amazon hebben ervoor gezorgd dat de bioscoopgang serieus te leiden heeft in België met een daling van 33% in de top 5 tegenover vorig jaar.

Lees verder De top 5 meest succesvolle films van 2016Dit waren de grootste openingsweken van 2016

Dit zijn de grootste openingsweken van 2016

België is inmiddels een volwassen bioscoopland aan het te worden. De recente lancering van de IMAX-zaal in Kinepolis Brussel en herlancering van Barco Escape toont aan dat er volop geïnvesteerd worden in de Belgische bioscopen. Ook worden er veel vaker grotere marketing budgetten ingezet in België en dat zie je aan de box office resultaten van de eerste week. Highlights dit jaar waren de pop-up stand van Fox Belgium op de Meir voor de film Suicide Squad en Snapchat campagnes van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children met creatieve filters. Maar welke impact hebben deze op de effectieve box office resultaten? Daarom stellen we jullie graag de grootste openingsweken van 2016 voor!

Lees verder Dit waren de grootste openingsweken van 2016


Box Office België update (2016 week 5)

the revenant banner

Het zijn turbulente weken aan de Box Office België: Nadat Creed vorige week de troon besteeg, moest het de voorbije week de handdoek in de ring gooien voor de award-film van het moment The Revenant. België weet de samenwerking tussen Leonardo DiCaprio & Alejandro González Iñárritu goed te pruimen met een triomfantelijke 991.172 euro omzet in zijn eerste week. Om even terug in de geschiedenis te gaan, moet dit het beste Belgische resultaat zijn sinds Titanic als we het indexeren, hoewel Inception & The Wolf of Wall Street ook een gelijkaardig resultaat brachten van rond de miljoen dollar omzet in zijn eerste week aan de Box Office België. Maar The Revenant topt zijn vorige films toch nog net in het weekend. Op plek 2 vinden we Creed die naar het miljoen jaagt (662.116 euro na 2 weken) en Star Wars VII: The Force Awakens blijft nog steeds serieus wat geld in het laadje brengen: 9,53 miljoen euro year-to-date, net onder top 5 aller tijde in België. Van de nieuwkomers wist The Boy net iets meer geld binnen te brengen dan Goosebumps met een mooie 130.340 euro in zijn eerste week op plek 5 (Safety First stond op plaats 4). The Hateful Eight zakt naar plaats 7 (toch wel ondermaats voor een Tarantino-productie), terwijl Broer, The Danish Girl & Daddy’s Home al onder de grens van 100.000 euro na enkele weken. Ontgoocheling van de week was The Finest Hours die door zijn slechte communicatie rond de release date een sommetje van 50.675 euro als magere troost bracht aan Disney.


Dit zijn de winnaars van de Golden Globes 2016

The Revenant is grote winnaar van de Golden Globes 2016

The Revenant is de voorbije nacht de grote winnaar van The Golden Globes 2016 geworden. Geen prijs voor de Belgische inzending Le Tout Nouveau Testament in deze 57ste editie (deze ging naar het Hongaarse Son of Saul) en ook Carol ontgoocheld. Netflix haalt bovendien ook geen enkele award in huis, maar Leonardo DiCaprio haalde dankzij The Revenant wel een award in voor beste acteur samen met Matt Damon voor zijn bijdrage in The Martian. Beste actrice werd Brie Larson voor haar prestatie in Room en ook Jennifer Lawrence valt in de prijzen met haar rol in Joy. Beste regisseur gaat dit jaar naar Alejandro G. Inarritu (vorig jaar greep hij naast de prijs door Boyhood). Grote winnaars in de categorie televisie zijn The Affair, Mr. Robot & het duo Jon Hamm (Mad Men) / Taraji P. Henson (Empire) waren de beste televisie-acteurs van het voorbije jaar. Overzicht onderaan:

Lees verder Dit zijn de winnaars van de Golden Globes 2016
The Revenant trailer met Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio in The Revenant trailer

Het blijft trailers regenen de laatste paar dagen, met vandaag de nieuwste Revenant trailer met Leonardo DiCaprio! 20th Century Fox wist de regisseur achter Birdman Alejandro González Iñárritu samen te brengen met waarschijnlijk de acteur die het meeste van allemaal een Oscar verdient. Sir Leonardo DiCaprio duikt in de gedaante van een overlever, een jager en een strijder in een verhaal dat zich afspeelt in het midden van de Amerikaanse wildernis tijdens de jaren 1820. DiCaprio wordt verder ondersteund door Tom Hardy en Domhnall Gleeson. Wordt verwacht in Belgische bioscopen op 27 januari 2016! Geniet van deze Revenant trailer met Leonardo DiCaprio.
Lees verder The Revenant trailer met Leonardo DiCaprio