MoviePulp

Review of The Road

The Road**

Regie: John Hillcoat

Met Viggo Mortensen, Charlize Theron, Kodi Smit-McPhee, Robert Duvall,…

Speeltijd: 111′

Ga kijken als je hield van Children of Men**.

Het verhaal: Vader en zoon reizen in een post-apocalyptische wereld naar het Zuiden om daar te hopen een hogere overlevingskans te hebben. Onderweg worden ze ondergedompeld in de tragedie van hun tijd: kannibalisme, zelfmoord en plundering vieren hoogtij.

Ons verdict: Met 2012, The Book of Eli en The Road lijkt de destructie van aarde weer een hot filmtopic in Hollywood. The Road slaat er weliswaar niet in om het thema interessant te maken. In deze film gebeurt er letterlijk niks! Hij begint niet en eindigt niet. Noch is de film met momenten grellig, noch kom je te weten wat er aan de hand is. Regisseur John Hillcoat probeert daarentegen thema’s zoals zelfmoording, ouderschap, liefde en drama te introduceren in dit filmtopic, maar het blijkt totaal niet bij dit soort films te passen. De enige troef dat deze film nog heeft, is de heerlijk donkere, stoffige en nihilistische enscenering/cinematografie.

Kortom, The Road is een waste of time. Ga eerder andere films in de cinema zien zoals Sherlock Holmes. Onderaan kan je een interview met hoofdacteur Viggo Mortensen bekijken, die de film duidelijk nog probeert te verdedigen:

Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

6 commentaren

 • The Book of Eli review - MoviePulp & other fiction on 7 februari 2010 at 9:26

  […] dagen twee grote post-apocalyptische producties te zien in de zalen. Eerst was er het grimmige The Road (die vreemd genoeg op weinig bijval kon rekenen van mijn collega Dax), nu is er het iets […]

 • Kenneth on 7 februari 2010 at 9:43

  Vreemd dat je zo scherp bent over deze film Dax. The Road is zeker niet het meesterwerk dat er her en der van gemaakt wordt in de pers. Noch kom je vrolijk de zaal buiten. Maar het is zeker een sfeervolle en vooral grimmige kijk op hoe rot mensen zijn als je alle basiselementen van het ‘mens-zijn’ wegneemt. Ik hou het op een dikke 3*. Maar WTF Dax, maar 2* geven aan Children of Men, dat is godverdekke één van topfilms van de voorbije 10 jaar … . Les goûts et les couleurs zeker … ? :p

 • Leon on 11 februari 2010 at 13:48

  Blij dat ik naar de film ben gaan zien voor uw reactie te lezen Dax;-) Persoonlijk vond ik het wel een sterke film, en het feit dat ‘er niks in gebeurt’ vind ik hier een bijdrage voor de film. Vond het verhaal sterk verteld en mij niet verveeld. Wel met een vreemd gevoel vertrokken.

 • Steve on 14 februari 2010 at 21:56

  Amen to that Kenneth en Leon! Het is geen meesterwerk (Children of Men daarentegen WEL!!), maar er is veel meer aan de hand dan je op het eerste zicht zou zeggen en zeker eens de moeite om zelf te ontdekken.

 • Zombieland DVD review - MoviePulp & other fiction on 15 februari 2010 at 13:47

  […] dan die andere recente, ’serieuze’ einde-van-de-wereld-films als The Book of Eli en The Road, heeft Zombieland geen enkele andere missie dan puur, ongebreideld en schaamteloos te entertainen, […]

 • The Revenant review op MoviePulp and other fiction on 23 januari 2016 at 22:54

  […] kijken als je hield van The Road, Babel […]

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.