Review of The Road

The Road**

Regie: John Hillcoat

Met Viggo Mortensen, Charlize Theron, Kodi Smit-McPhee, Robert Duvall,…

Speeltijd: 111′

Ga kijken als je hield van Children of Men**.

Het verhaal: Vader en zoon reizen in een post-apocalyptische wereld naar het Zuiden om daar te hopen een hogere overlevingskans te hebben. Onderweg worden ze ondergedompeld in de tragedie van hun tijd: kannibalisme, zelfmoord en plundering vieren hoogtij.

Ons verdict: Met 2012, The Book of Eli en The Road lijkt de destructie van aarde weer een hot filmtopic in Hollywood. The Road slaat er weliswaar niet in om het thema interessant te maken. In deze film gebeurt er letterlijk niks! Hij begint niet en eindigt niet. Noch is de film met momenten grellig, noch kom je te weten wat er aan de hand is. Regisseur John Hillcoat probeert daarentegen thema’s zoals zelfmoording, ouderschap, liefde en drama te introduceren in dit filmtopic, maar het blijkt totaal niet bij dit soort films te passen. De enige troef dat deze film nog heeft, is de heerlijk donkere, stoffige en nihilistische enscenering/cinematografie.

Kortom, The Road is een waste of time. Ga eerder andere films in de cinema zien zoals Sherlock Holmes. Onderaan kan je een interview met hoofdacteur Viggo Mortensen bekijken, die de film duidelijk nog probeert te verdedigen:

6 gedachten op “Review of The Road”

  1. Vreemd dat je zo scherp bent over deze film Dax. The Road is zeker niet het meesterwerk dat er her en der van gemaakt wordt in de pers. Noch kom je vrolijk de zaal buiten. Maar het is zeker een sfeervolle en vooral grimmige kijk op hoe rot mensen zijn als je alle basiselementen van het ‘mens-zijn’ wegneemt. Ik hou het op een dikke 3*. Maar WTF Dax, maar 2* geven aan Children of Men, dat is godverdekke één van topfilms van de voorbije 10 jaar … . Les goûts et les couleurs zeker … ? :p

    Please wait...
  2. Blij dat ik naar de film ben gaan zien voor uw reactie te lezen Dax;-) Persoonlijk vond ik het wel een sterke film, en het feit dat ‘er niks in gebeurt’ vind ik hier een bijdrage voor de film. Vond het verhaal sterk verteld en mij niet verveeld. Wel met een vreemd gevoel vertrokken.

    Please wait...
  3. Amen to that Kenneth en Leon! Het is geen meesterwerk (Children of Men daarentegen WEL!!), maar er is veel meer aan de hand dan je op het eerste zicht zou zeggen en zeker eens de moeite om zelf te ontdekken.

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter