The Revenant review

The Revenant posterThe Revenant *****

Regie: Alejandro González Iñárritu (Birdman)

Met Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter, Forrest Goodluck,…

Speeltijd: 156′

Ga kijken als je hield van The Road, Babel & Apocalypto.

Het verhaal: Verenigde Staten van Amerika, 1823. Jager Hugh Glass wordt samen met zijn Indiaanse zoon ter dood achtergelaten door John Fitzgerald, nadat Glass werd aangevallen door een grizzlybeer. Glass overleeft echter in barre omstandigheden met enkel wraak om hem recht te houden.

Leonadro DiCaprio in The Revenant

Ons verdict: Het begin van filmjaar 2016 begint al goed met deze hooggeanticipeerde The Revenant die verscheidene awards in huis haalt. Bij MoviePulp.be stond deze The Revenant bovenaan ons lijstje voor 2016 en we moeten zeggen dat The Revenant niet ontgoochelt.

Wat mag je verwachten van The Revenant? 2 woorden: Grensverleggende cinema. Adembenemende landschappen wisselen zich af met authentieke acteerprestaties geleid door Leonardo DiCaprio, Tom Hardy & Domhnall Gleeson in de brute Amerikaanse wildernis (Zuid-Argentinië en Canada om precies te zijn). Regisseur Alejandro G. Iñárritu vertelt een nihilistisch wraakverhaal waaruit de actie wordt onttrokken en de overleving heerst. En alles staat in het teken van deze visie: rauwe bizon-lever eten, in karkassen slapen, landschappen met sneeuw overkammen, verdrinken in ijzig water,… Geen taak wordt te zwaar gemaakt voor de cast en vooral de crew van The Revenant die bovendien nog eens interessante camerashots uit zijn mouwen schudt. De hamvraag van The Revenant blijft: Is het lijden deze film waard? Het is een discussiepunt, maar men kan niet ontkennen dat het voortreffelijke cinema oplevert en een andere dimensie aan het genre Drama & Avontuur geeft.

Besluit: The Revenant de strafste film van het jaar? Het zou ons niets verbazen.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

5 gedachten op “The Revenant review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter