MoviePulp

The Lovely Bones review

The Lovely Bones***

Regie: Peter Jackson (King Kong, LOTR, District 9)

Met Stanley Tucci, Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Saoirse Ronan,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van 8mm & Zodiac.

Het verhaal: Haar naam is Suzy … Suzy Salmon zoals de vis. De 14-jarige Suzy wordt op 6 december 1973 vermoord door een seriemoordenaar en vertelt haar uniek verhaal tussen de echte wereld en de hemel waar ze vast zit in haar eigen perfecte illusie.

Ons verdict: In oktober 2007 rapporteerde MoviePulp reeds dat de bestseller van Alice Sebold ging verfilmd worden door niemand anders dan Peter Jackson. Wat normaal gepland was voor 2008 is uiteindelijk 2010 geworden vanwege de verschillende creatieve ideeën dat de regisseur, crew en cast met het verhaal hadden. The Lovely Bones is opmerkelijk te noemen vanwege de bijdrage van sterregisseur Peter Jackson: de fantastie en graphics in deze film zijn wederom verbluffend. De aantrekkelijke mix tussen fantasie en realiteit maakt deze film zo uniek dat het niet te vergelijken valt met een andere film. The Lovely Bones wordt eveneens ondersteund door een uitmuntende prestatie van acteur Stanley Tucci. De Oscargenomineerden (Mark Wahlberg en Rachel Weisz) stelden weliswaar wat teleur in mijn ogen.

Besluit: The Lovely Bones is een unieke film met een mix van fantasie en ernst waar je zeker van kan genieten. Onderaan een woordje uitleg van de cast op het boek en de film The Lovely Bones:Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

3 commentaren

  • Kenneth on 7 februari 2010 at 9:39

    Ik hou toch meer van de Peter Jackson die voluit gaat in oftewel Fantasy (LOTR – King Kong), oftewel Splatter horror (Braindead, Bad Taste), oftewel SciFi (District 9). Laat The Hobbit maar komen Peter, en stop met middelmatige drama’s als The Lovely Bones.

  • Room review op MoviePulp and other fiction on 11 maart 2016 at 21:40

    […] Ga kijken als je hield van Boyhood & The Lovely Bones. […]

  • Deze maand op Netflix België (november 2016) op MoviePulp and other fiction on 31 oktober 2016 at 23:41

    […] schitterende film over de vernieling die religie met zich kan meenemen, is Agora. Rachel Weisz speelt één van de rollen van haar leven als Hypatia, een briljante wiskundige vrouw in de tijden […]

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.