Room review

Room posterRoom *** 1/2

Regie: Lenny Abrahamson

Met Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers, Joan Allen,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Boyhood & The Lovely Bones.

Het verhaal: Room vertelt het verhaal van een moeder en haar zoontje Jack die opgesloten zitten in een kleine kamer van 2 op 2 zonder contact van buitenaf, buiten een vreemde man genaamd Old Nick.

Brie Larson in Room

Ons verdict: De Iers-Canadese onafhankelijke coproductie Room haalde heel wat aandacht de voorbije awardshows door meermaals de award van Beste Actrice in huis te halen (Golden Globe, BAFTA & Oscar). Hoofdactrice Brie Larson trok alle aandacht naar zich toe in Room en blijkbaar is haar prestatie zo noemenswaardig dat ze een nieuwe A24-productie zal trekken (Free Fire).

Wel, geloof de hype: de cast levert uitstekend werk en maken de film volledig. Brie Larson’s kracht zit hem vooral in het realistisch voorbrengen van de slachtoffer-rol, een moeder die probeert haar zoon in een scheefgetrokken realiteit op te voeden en haar leven in gevangenschap te overwinnen. Samen met Jacob Tremblay brengen zij het minimalistisch en realistisch verhaal rond captiviteit meesterlijk tot uiting en gaan zo een stuk dieper dan pakweg een Lovely Bones die hetzelfde onderwerp bracht. Wel spijtig dat Room niet de nodige spanning teweeg brengt op de cruciale plekken van het verhaal (wanneer bvb. Jack ontsnapt, Ma thuis probeert de media te vermijden, etc.).

Besluit: Room is een noemenswaardige onafhankelijke productie met het sterk debuut van Brie Larson & Jacob Tremblay.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Room review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter