Franchise: filmjaar 2016

Het grote MoviePulp filmjaaroverzicht 2016

The RevenantHateful EightDeadpoolRogue One

Als 2015 het jaar was waarin televisie-series bioscoopfilms een uppercut gaven, dan zal 2016 door het leven gaan als het filmjaar waarin de Belgische cinema knock-out ging. Hoewel de oogst van films beter was dan 2015 met een degelijk voorjaar waarin The Revenant & Deadpool schitterden in Belgische bioscoopzalen en Rogue One & Arrival de eer redde van het najaar, daalde de jaaropbrengst van de top 10 aan de Belgische box office met zo’n 30%. Door de vele slechte voorbeelden zoals Ninja Turtles 2: Out of the Shadows, Alice Through the Looking Glass, Ben-Hur en teleurstellingen zoals Doctor Strange, Batman vs. Superman & Suicide Squad en het effect van de terreuraanslagen door IS wist het zichzelf niet uit de sloot te halen. Laat staan dat het kon tippen aan kwalitatieve hitseries zoals Mr. Robot, Tyrant S2, Game of Thrones S6, Westworld & Marco Polo S2. Desalniettemin gaan we zoals ieder jaar moedig voort met ons jaaroverzicht waarin onze redactieleden hun topfilms en flops van het jaar op een rij zetten. Zoals altijd zijn reacties en aanvullingen welkom. Een overzicht van 2016:

Lees verder Het grote MoviePulp filmjaaroverzicht 2016


De top 5 meest succesvolle films van 2016

Bioscoopzitjes in Kinepolis Brussel

2016 is stil aan ten einde aan het komen en dat betekent tijd voor lijstjes zoals jullie reeds zagen op MoviePulp.be. Na de grootste acteur & actrice is het tijd voor de meest succesvolle film van 2016! In de Verenigde Staten ging Finding Dory met de eer lopen voor Captain America: Civil War & Huisdiergeheimen. Wat zal de Belgische box office zeggen? Welke film haalde het afgelopen jaar het beste box office resultaat op? Welke film bereikte de grootste jaaromzet aan de Belgische box office? Eén ding is zeker: IS, de aanhoudende terreur & sterke televisieseries van HBO, Netflix & Amazon hebben ervoor gezorgd dat de bioscoopgang serieus te leiden heeft in België met een daling van 33% in de top 5 tegenover vorig jaar.

Lees verder De top 5 meest succesvolle films van 2016Dit waren de grootste openingsweken van 2016

Dit zijn de grootste openingsweken van 2016

België is inmiddels een volwassen bioscoopland aan het te worden. De recente lancering van de IMAX-zaal in Kinepolis Brussel en herlancering van Barco Escape toont aan dat er volop geïnvesteerd worden in de Belgische bioscopen. Ook worden er veel vaker grotere marketing budgetten ingezet in België en dat zie je aan de box office resultaten van de eerste week. Highlights dit jaar waren de pop-up stand van Fox Belgium op de Meir voor de film Suicide Squad en Snapchat campagnes van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children met creatieve filters. Maar welke impact hebben deze op de effectieve box office resultaten? Daarom stellen we jullie graag de grootste openingsweken van 2016 voor!

Lees verder Dit waren de grootste openingsweken van 2016


10 films om naar uit te kijken in 2016

batman vs superman facebook logodeadpool logocaptain america civil warbatman-vs-superman

Wat vliegen de jaren weer voorbij: 2016 is nog om de hoek, maar we geven jullie nu al een overzicht van 10 films waar onze MoviePulp-redactie naar uit kijkt in 2016. Het belooft een minder zwaar blockbuster-jaar te worden als 2015, maar met titels zoals Batman vs. Superman: Dawn of Justice, Deadpool, Captain America: Civil War & X-Men: Apocalyps zal de stripfiguren-trend niet stoppen om geld in het laadje te brengen voor de Amerikaanse filmproducenten. Hou steeds onze release dates in de gaten om te kijken of er verandering in de planning komt voor België. Geniet van onze selectie onderaan en geniet van het nieuwe jaar!

Lees verder 10 films om naar uit te kijken in 2016