Franchise: Finding Dory

De top 5 meest succesvolle films van 2016

Bioscoopzitjes in Kinepolis Brussel

2016 is stil aan ten einde aan het komen en dat betekent tijd voor lijstjes zoals jullie reeds zagen op MoviePulp.be. Na de grootste acteur & actrice is het tijd voor de meest succesvolle film van 2016! In de Verenigde Staten ging Finding Dory met de eer lopen voor Captain America: Civil War & Huisdiergeheimen. Wat zal de Belgische box office zeggen? Welke film haalde het afgelopen jaar het beste box office resultaat op? Welke film bereikte de grootste jaaromzet aan de Belgische box office? Eén ding is zeker: IS, de aanhoudende terreur & sterke televisieseries van HBO, Netflix & Amazon hebben ervoor gezorgd dat de bioscoopgang serieus te leiden heeft in België met een daling van 33% in de top 5 tegenover vorig jaar.

Lees verder De top 5 meest succesvolle films van 2016


Finding Dory op iTunes review

Algemene Finding Dory posterFinding Dory ***

Regie: Andrew Stanton & Angus MacLane (Wall-E)

Met Ellen DeGeneres / Sien Eggers, Ed O’Neill / Geert van Rampenberg, Diane Keaton / Christel Domen, Eugene Levy / Johan Terryn, Albert Brooks / Stany Crets, Hayden Rolence / Fenne De Mulder, Sigourney Weaver / An Lemmens, Dominic West / Nico Sturm, Idris Elba / Stijn Cole…

Speeltijd: 97′

Ga kijken als je hield van Finding Nemo (tiens).

Lees verder Finding Dory op iTunes review


Box Office België update (2016 week 28)

Finding Dory banner

De animatiefilm zegeviert de laatste tijd weer aan de Belgische box office: Zootopia heeft nog steeds de 3de plek te pakken van jaarlijkse omzet in 2016 na The Revenant & The Jungle Book en Finding Dory is bezig om er nog een schepje bovenop te doen dit jaar. Met een omzet van 1,89 miljoen euro (633.093 euro in week 1, 814.972 euro in week 2) na 2 weken weten we nu al dat deze film in de top van 2016 gaat staan. The Conjuring 2 is dus zijn eerste plaats kwijt na 2 weken aan de Belgische box office en met 1,26 miljoen euro na 4 weken kunnen we enkel maar constateren dat de franchise aan een neerwaartse spiraal bezig is. Ninja Turtles 2: Out of the Shadows kwam vorige week binnen en is ook bezig aan een lichte neerwaartse spiraal met 299.015 euro in zijn openingsweek (De eerste Ninja Turtles bracht 340.842 euro op in 2014). Me Before You verraste daarentegen aan de Belgische box office met 255.781 euro in week 27.


Pixar Finding Dory trailer + poster

Finding Dory poster

12 jaar heeft het geduurd, maar Pixar heeft de handdoek in de ring gegooid en op Disney’s bevel beslist om een vervolg te maken op het succesvolle Finding Nemo. Finding Dory brengt de stemmen van Ellen DeGeneres (Dory) & Albert Brooks (Nemo) terug samen met nieuwe namen zoals Idris Elba, Dominic West & Diane Keaton. De eerste trailer vertelt niet veel over het verhaal buiten dat het rond Dory’s eindeloze zwemtocht zal draaien. Alleszins, hierbij Pixar Finding Dory trailer.

Lees verder Pixar Finding Dory trailer + poster