Franchise: Rogue One

Nieuw op Netflix België (augustus 2017)

De zomermaanden zijn drukke momenten voor streamingdiensten en dat heeft Netflix goed ingezien. Augustus brengt heel wat nieuws in de Netflix-bibliotheek en we dachten jullie daarom onze aanraders door te geven voor de rest van de zomervakantie. Geniet in onze deskundige ogen van o.m. The Defenders, Rogue One, The Danish Girl, Ozark & The Mist!

Lees verder Nieuw op Netflix België (augustus 2017)

Rogue One Steelbook special edition Blu-Ray review

Rogue One Steelbox special edition Blu-Ray coverRogue One: A Star Wars Story ****

Regie: Gareth Edwards (Godzilla)

Met Felicity Jones, Ben Mendelsohn, Diego Luna, Donnie Yen, Riz Ahmed, Alan Tudyk, James Earl Jones, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Ben Daniels, Fares Fares, Ian McElhinney,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van Godzilla in een Star Wars-jasje.

Lees verder Rogue One Steelbook special edition Blu-Ray review


Box Office België update (2016 week 53)

Rogue One Storm Troopers Empire banner

Star Wars’ Rogue One blijft de Belgische bioscopen domineren met zo’n 3,62 miljoen euro na 3 weken. Iets waar nieuwkomers zoals Assassin’s Creed (640.245 euro in zijn openingsweek) & Passengers (405.620 euro in zijn openingsweek) alleen maar kunnen van dromen, hoewel ze absoluut niet te klagen hebben met de resultaten van hun openingsweken. Fantastic Beasts paradeert nog wel lekker rond voor Rogue One met een jaaromzet van 4,82 miljoen euro, het beste resultaat van 2016. Animatiefilms mogen in week 53 ook juichen, want afgelopen week haalde Illumination’s Sing een uitstekend resultaat met 1,2 miljoen euro na 2 weken en Vaiana haalde in week 53 na 5 weken een 3de plaats op met 2,48 miljoen euro jaaromzet in de buurt van Trolls (2,65 miljoen euro). Collateral Beauty mag ook tevreden zijn met een resultaat boven de 100.000 euro per week. De Vlaamse films lijken niet de aandacht te krijgen die ze verdienen tijdens de feestdagen met Pippa die niet meer terug te zien is in de top 10 na 3 weken (547.612 euro na 3 weken) en Ghost Rockers voor Altijd die slecht van start ging met een teleurstellend openingsweekend (toch 425.074 euro na 2 weken). De succesvolste Vlaamse film van het jaar blijft toch Erik van Looy’s De Premier met 3,18 miljoen euro na 10 weken.

Dit waren de grootste openingsweken van 2016

Dit zijn de grootste openingsweken van 2016

België is inmiddels een volwassen bioscoopland aan het te worden. De recente lancering van de IMAX-zaal in Kinepolis Brussel en herlancering van Barco Escape toont aan dat er volop geïnvesteerd worden in de Belgische bioscopen. Ook worden er veel vaker grotere marketing budgetten ingezet in België en dat zie je aan de box office resultaten van de eerste week. Highlights dit jaar waren de pop-up stand van Fox Belgium op de Meir voor de film Suicide Squad en Snapchat campagnes van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children met creatieve filters. Maar welke impact hebben deze op de effectieve box office resultaten? Daarom stellen we jullie graag de grootste openingsweken van 2016 voor!

Lees verder Dit waren de grootste openingsweken van 2016Box Office België update (2016 week 51)

Rogue One haalt ... op aan de Belgische box office

We weten allemaal wie deze week op de eerste plaats staat aan de Belgische box office, maar hoeveel heeft Rogue One effectief opgeleverd en hoe doet hij het tegenover de saga’s? Wel, de box office resultaten voor België zijn eindelijk binnen en we kunnen jullie zeggen dat Rogue One 1,22 miljoen euro opleverde in zijn Belgische openingsweek. Een indrukwekkend cijfer, maar toch wat minder tegenover Star Wars VII: The Force Awakens (2,72 miljoen euro) & Star Wars III: Revenge of the Sith. Zelfs Fantastic Beasts was Rogue One te slim af in de strijd om openingsweken in 2016. Pippa, de nieuwe Vlaamse film met Nathalie Meskens, was de enige die tegelijkertijd met Rogue One wilde concurreren en haalde een mooie 224.360 euro op in zijn eerste week. Toch een stuk slechter dan De Premier die inmiddels 2,92 miljoen euro heeft opgeleverd aan de Belgische box office. Vaiana zit inmiddels aan 1,45 miljoen euro, terwijl Fantastic Beasts de top 5 van het jaaroverzicht binnenkomt met 4,08 miljoen euro jaaromzet, net iets meer als Zootopia. Trolls zakt de top 10 van week 51 uit met 2,52 miljoen euro.

Star Wars Rogue One in IMAX 3D review

Algemene Rogue One Star Wars posterRogue One: A Star Wars Story ****

Regie: Gareth Edwards (Godzilla)

Met Felicity Jones, Ben Mendelsohn, Diego Luna, Donnie Yen, Riz Ahmed, Alan Tudyk, James Earl Jones, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Ben Daniels, Fares Fares, Ian McElhinney,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van Godzilla in een Star Wars-jasje.

Lees verder Star Wars Rogue One in IMAX 3D review