Erik Van Looy’s De Premier filmbespreking

De Premier posterDe Premier *** 1/2

Regie: Erik Van Looy (Loft, De Zaak Alzheimer, Dossier K)

Met Koen De Bouw, Charlotte Vandermeersch, Adam Godley, Stijn Van Opstal, Dirk Roofthooft, Saskia Reeves, Tine Reymer, Wim Willaert,…

Speeltijd: 115′

Ga kijken als je hield van films zoals De Zaak Alzheimer & Dossier K.

Het verhaal: Tijdens een Europese top in Brussel met de Amerikaanse presidente als grote bezoeker wordt de Belgische premier gegijzeld en gevraagd om haar te vermoorden.

Erik Van Looy's De Premier filmbespreking

Ons verdict: We zijn wat laat met deze recensie van Erik van Looy’s De Premier na het kijken van talloze Amerikaanse blockbusters, Netflix België-releases & televisieseries. Een schade voor één van de populairste filmblogs van Vlaanderen. Hoogtijd om schade in te halen met een extra lange filmbespreking!

Charlotte Vandermeersch & Tine Reymer in De Premier

De Premier voelt letterlijk aan als Erik van Looy’s comeback naar de Vlaamse cinema na het succesvolle Loft & De Zaak Alzheimer: We vinden weer dezelfde Hollywood-adaptatie terug in een Vlaams jasje, het kenmerk waarmee Erik Van Looy groot is geworden naast De Slimste Mens natuurlijk. Opmerkelijk is dat Van Looy toch iets heeft meegenomen van diens geflopte Amerikaanse versie van The Loft door een aantal internationale acteurs te betrekken bij de cast van deze Vlaamse film. Vooral de Britse acteur Adam Godley die we kennen uit Love Actually, The Theory of Everything & Charlie and the Chocolate Factory levert uitstekend werk. Onze Noorderburen zullen de actrice Saskia Reeves uit Our Kind of Traitor & Nymphomaniac opmerken als Amerikaanse president. Koen De Bouw stelt niet teleur naast deze internationale castleden, hoewel we alle lof moeten geven aan actrice Charlotte Vandermeersch die een dijk van een prestatie neerlegt in het spannende De Premier vol plot-twitsten en prachtige Belgische locaties.

Waarom maar 3 & 1/2 ster hoor ik je denken? Omdat we ons vragen beginnen te stellen bij de succesformule van Erik Van Looy, gezien meer en meer opkomende Vlaamse regisseurs zoals Michaël R. Roskam (The Drop, Rundskop), Adil El Arbi & Bilall Fallah (BLACK) & Robin De Pront (d’Ardennen) dezelfde formule hanteren met internationaal succes. Daarvoor moest de emotionele dimensie die hoog op staat in Loft er net iets beter uitkomen in De Premier.

Kortom, Erik van Looy is terug hetzij dan in mineur.Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter