Passengers review

Passengers posterPassengers ***

Regie: Morten Tyldum (The Imitation Game)

Met Chris Pratt, Jennifer Lawrence, Michael Sheen, Laurence Fishburne, Andy Garcia,…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van Knowing & 2001: A Space Odyssey in een commercieel jasje.

Het verhaal: Het ruimteschip Avalon is met 5.259 personen onderweg naar een nieuwe kolonie, wanneer Jim 90 jaar voor zijn aankomst plotseling voor een vreemde reden ontwaakt wordt.

Jennifer Lawrence & Chris Pratt in Passengers

Ons verdict: De Noorse regisseur Morten Tyldum had in het voorjaar van 2014 een hit te pakken met één van onze aanraders van dat jaar: The Imitation Game. De regisseur die zijn faam te danken heeft aan de Noorse film Hodejegerne met Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones) stort zich met Passengers op een volledig ander genre. Maar hij kreeg steun en niet van de minste namen. Niemand minder dan Chris Pratt (Jurassic World, Guardians of the Galaxy) & Jennifer Lawrence (The Hunger Games, X-Men: Apocalypse) hebben het project van Sony Pictures vervoegt en zij hebben aardig wat ervaring in het science fiction genre.

Passengers is een aardige science fiction film met goede special effects voor zo’n 110 miljoen dollar productiebudget. Echter mist het verhaal vooral een doel, hoewel de regisseur een aantal interessante concepten op z’n Adam & Eva’s aankaart. Alles is gericht op de acteerprestatie van Chris Pratt & Jennifer Lawrence in een zeer commercieel format. Geen niveau van Arrival waardig en ook niet de beste acteerprestatie van beide beroemdheden.

Besluit: Passengers was absoluut niet één van de top scifi-prenten van het jaar, maar voor een dag in de week als het geen voetbal is?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter