The Hunger Games Mockingjay Part II review

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 posterThe Hunger Games: Mockingjay Part II ** 1/2

Regie: Francis Lawrence (I Am Legend, Constantine, Hunger Games)

Met Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Donald Sutherland, Julianne Moore, Liam Hemsworth, Philip Seymour Hoffman, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Willow Shields, Sam Claflin, Mahershala Ali, Jeffrey Wright, Stanley Tucci, Elden Henson, Natalie Dormer,…

Speeltijd: 137′

Ga kijken als je hield van The Maze Runner: Scorch Trials, Insurgent en andere The Hunger Games: Mockingjay Part I.

Het verhaal: Als de oorlog van Panem escaleert tot de vernietiging van de andere districten door het Capitool, moet Katniss Everdeen, de symbolieke leider van de opstand, zien de districten bij elkaar te brengen om een leger te vormen tegen president Snow

Jennifer Lawrence als Katniss Everdeen in The Hunger Games: Mockingjay Part 2

Ons verdict: Het 4de deel van The Hunger Games-saga kende een matige start in België, maar weet toch weer mooie resultaten neer te leggen internationaal. The Hunger Games profiteert hier duidelijk van de enorme fanbasis die de boeken met zich mee heeft, maar na 3 films was het al wel duidelijk dat de symboliek in het spektakel opging. Het was dus al wel logisch dat dit 4de deel de toon van de films niet ging veranderen.

Met andere woorden, meer van hetzelfde! The Hunger Games: Mockingjay Part 2 ligt in het verlengde van het vorige deel en voelt qua flow, verhaallijn en structuur heel hard aan zoals The Hunger Games: Mockingjay Part 1. Als je deze film dus maar niets vond, vrees ik dat er niet veel op zit dan de bittere pil door te slikken om het einde van deze franchise te bekijken, een einde dat op zijn kerkelijk in scène gezet wordt en best iets te cliché is naar mijn smaak. Verder biedt dit laatste deel weg nieuws, buiten het feit dat je af en toe eindelijk eens schrikt van de spanning (kleine kindjes worden groot?). Jennifer Lawrence zakt met haar laatste prestatie als Katniss Everdeen zoals een pudding in elkaar en ook de rest van de cast maakt weinig indruk (buiten Mahershala Ali en Donald Sutherland misschien). Ik was blij dat af en toe een vliegtuig me wakker schudde tussen de scènes door.

Besluit: The Hunger Games Mockingjay Part 2 is hiermee tot een einde gekomen en gaat volgens mij de geschiedenis ingaan als de slechtste jeugdfranchise van ze allemaal. Maar de toekomst moet dit uitwijzen met The Maze Runner-saga & Divergent Series die nog moeten komen. Alleszins, bekijk onderaan wat interessante clip uit The Hunger Games: Mockingjay Part 2 en wees blij dat er een einde is gekomen aan deze franchise: